Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Τ.Ε. Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεπής και αποκαλυπτικός ο πρωθυπουργός  της χώρας, και πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του στη Ρόδο, για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί και υποστηρίζει. Ότι αφορά στην κερδοφόρα δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή μας έτυχε της ιδιαίτερης επισήμανσής του για την πολιτική που εφαρμόστηκε και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται . Ούτε κουβέντα για το λαό.
Με τη σιγουριά της μόνιμης επιτήρησης από την Ε.Ε. επανέλαβε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ οι πολιτικές των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, και των διαταγμάτων   θα είναι παρούσες.
Υποστήριξε το πρόγραμμα του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό, την στιγμή που χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι από τους μισθούς πείνας των τελευταίων μηνών. Την στιγμή που τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας δεν έχουν δοθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων ακόμα.
Υποστήριξε τους φορείς διαχείρισης των λιμανιών και τις  ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών και των αεροδρομίων και γενικότερα το ρόλο του ιδιωτικού τομέα επισημαίνοντας «….μόνο από τον ιδιώτη βγαίνει προκοπή» δηλ. το καπιταλιστικό κέρδος.
 Επιβεβαίωσε αυτό που επανηλειμμένα κατάγγειλε το ΚΚΕ στο περιφερειακό συμβούλιο και γενικότερα , ότι τα υδατοδρόμια δεν γίνονται για τις συγκοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων των νησιών αλλά για την εξυπηρέτηση των τουριστικών αναγκών των τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων., τονίζοντας ότι «Με τα υδατοδρόμια…..θα γίνουμε η κορωνίδα της σύγχρονης, παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας».
Ακόμα και η αναφορά του  στην «νησιωτικότητα» ακούγεται σαν μια τραγική ειρωνεία για το λαό της περιοχής, την ίδια στιγμή που  οι κάτοικοι της Τήνου βρίσκονται για τέταρτη μέρα χωρίς ρεύμα και νερό. Όταν δεν είναι λίγες οι φορές αποκλεισμού των μικρών νησιών, λόγω των προνομίων του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Την απελπιστική κατάσταση στην υγεία η οποία από δικαίωμα έχει μετατραπεί για το λαό είδος πολυτελείας ξεμπέρδεψε με  την δέσμευσή του για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων υγείας, η οποία θα έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους  στην τοπική διοίκηση.
 Η ανάκαμψη για την οποίαν υπερηφανεύτηκε φυσικά δεν αφορά το λαό αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας από το 25% στο 15%, τονίζοντας μάλιστα ότι «αυτή θα είναι η αληθινή επανάσταση στην Ελλάδα»!!!!
Δεν παρέλειψε να επιβραβεύσει την επεκτατική πολιτική που ακολουθούν, όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και τις συμμαχίες με τους σφαγείς των λαών της περιοχής το Ισραήλ. Επικίνδυνη πολιτική που οδηγεί σε νέες περιπέτειες τον Ελληνικό λαό για τα συμφέροντα των  ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.
 Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι ο γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων της αστικής τάξης της χώρας μας, η  Ν.Δ. όπως και οι επίδοξοι καλύτεροι διαχειριστές των συμφερόντων της ίδιας τάξης, δεν πρόκειται να λύσουν κανένα από τα προβλήματα του λαού προς όφελός του .
Η ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ και στις εκλογές της μόνης συνεπούς δύναμης στην υπεράσπιση και προώθηση των λαϊκών συμφερόντων, προβάλλει σαν επιτακτική ανάγκη για την αντίσταση και ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ρόδος 10-1-2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/