Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική λύση ελπίδας για τον ελληνικό λαό.

ΣΥΡΙΖΑ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το τραπεζικό σύστημα εγγύηση για την ασφάλεια των καταθέσεων και τη λειτουργία των τραπεζών
Μερικές αλήθειες για τις τράπεζες
Η στρατηγική του τρόμου, που έχουν επιλέξει ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψουν την αναπόφευκτη συντριβή τους στις εκλογές, πέρα από τον εκφοβισμό των Ελλήνων πολιτών για μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει και έναν άλλο στόχο. Με τον επαίσχυντο αυτό τρόπο επιδιώκουν να μη γίνει καμία συζήτηση για την καταστροφική πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία δυόμιση χρόνια από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Να μη συζητηθεί καθόλου ποια πολιτική ζητούν να “νομιμοποιηθεί” με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να συνεχίσει να εφαρμόζεται.
Θυμίζουμε, λοιπόν, μερικές αλήθειες για τις τράπεζες, οι οποίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της τρομο-υστερίας, που κάποιοι προσπαθούν, μάταια, να προκαλέσουν.
Αλήθεια 1
Χάρισμα δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες μεγαλομετόχους και ολιγοπωλιακή αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα
Οι αποφάσεις αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οδήγησαν στο χάρισμα δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες μεγαλομετόχους (Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) ενώ μετέτρεψαν το περιβάλλον εργασίας σε περιβάλλον καταπίεσης και υποχρεωτικής υποταγής, δηλαδή καθεστώς δουλείας
Αλήθεια 2 
Πρωτοφανής αποκλεισμός του Ελληνικού Δημοσίου από την άσκηση των δικαιωμάτων του μετόχου πλειοψηφίας και χάρισμα στους ιδιώτες των δικαιωμάτων επαναγοράς μετοχών μια παγκόσμια πρωτοτυπία, που επισημάνθηκε στο διεθνή Τύπο ως σκάνδαλο.  
Αλήθεια 3
Τεράστια η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο με τις τελευταίες Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου που έγιναν με τιμές μετοχών χαμηλότερες από τις τιμές που πλήρωσε το ΤΧΣ κατά την ανακεφαλαιοποίηση ελάχιστους μήνες πριν, αλλά και κάτω από τις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των μετοχών. 
Αλήθεια 4
Προσκλητήριο Σαμαρά σε επιθετικά κερδοσκοπικά κεφάλαια (hedge funds) και εκτεταμένα φαινόμενα υποτιμητικής κερδοσκοπίας (short selling) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, για τα οποία διεξάγεται έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Αλήθεια 5
Προκλητική ασυλία της διοίκησης του ΤΧΣ: ομολογία ενοχής για ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, αφού η διοίκηση και τα μέλη του ΤΧΣ έχουν απαλλαγεί με νόμο από τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες για τους χειρισμούς τους. 
Αλήθεια 6
Τεράστιες ενισχύσεις για τις τράπεζες από το Ελληνικό Δημόσιο, περίπου 210 δις, καμία ρήτρα στους τραπεζίτες για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας 
Αλήθεια 7
Άρση προστασίας από 1/1/2015 της πρώτης κατοικίας από πλειστηριιασμούς και «ενεργητική διαχείριση» των κόκκινων δανείων: από ιδιοκτήτες ενοικιαστές οι χτυπημένοι από την κρίση Έλληνες πολίτες 
Οι τράπεζες σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα τιτλοποίησης ή και πώλησης μέρους του χαρτοφυλακίου τους σε διεθνή funds. Μέσω της «ενεργητικής διαχείρισης» των κόκκινων δανείων, οι σημερινοί ιδιοκτήτες, υπό την απειλή του πλειστηριασμού, θα υποχρεωθούν να γίνουν ενοικιαστές των σπιτιών τους, καθώς είναι απροστάτευτοι απέναντι στην απόλυτη δικαιοδοσία των τραπεζών και των αρπαχτικών.
Το Success Story, που ευαγγελίζονται ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, υπάρχει αλλά είναι μόνο για τους λίγους, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες κινείται στους εξής άξονες:
*    Εξασφάλιση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.
*    Χρηματοδότηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
*    Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επαγγελματιών, αγροτών και οργανώσεων της κοινωνικής - συνεταιριστικής οικονομίας.
*    Αντιμετώπιση της υπερχρέωσης, μέσω της προώθησης ρυθμίσεων ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Προστατεύουμε το τραπεζικό σύστημα στο πλαίσιο της ΕΚΤ και εγγυόμαστε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.
Ιδρύουμε Δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα και τράπεζες ειδικού σκοπού.
Προχωρούμε στο Πρόγραμμα της Νέας Σεισάχθειας.
Παράλληλα, οι τράπεζες, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα, θα τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο. Δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο θα ασκήσει τα δικαιώματά του ως βασικός μέτοχος για τον έλεγχο της διοίκησης των τραπεζών.
Ως άμεσο μέτρο αναστέλλουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και απαγορεύουμε τις πωλήσεις κόκκινων δανείων σε διεθνή funds, που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.
Στήριξη του κόσμου της εργασίας
Βάζουμε τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία.
Σε συνεργασία µε τον Παγκόσμιο Οργανισµό Εργασίας, επαναφέρουμε το εργατικό δίκαιο που κατάργησαν οι µνηµονιακοί νόµοι.
Αποκατάσταση των συλλογικών συµβάσεων εργασίας και επαναφορά των τριετιών, της επεκτασιµότητας και της µετενέργειας και της διαιτησίας
Κατάργηση των ρυθµίσεων για τις µαζικές απολύσεις 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική λύση ελπίδας για τον ελληνικό λαό. Μια λύση που βάζει στην πρώτη γραμμή τις ανάγκες και το συμφέρον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/