Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Παραμερίζοντας αυτά που μας χωρίζουν...

ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ



Εμείς η ΣΠΙΘΑ που βγήκαμε στους δρόμους και στις πλατείες, μαζί με άλλα κινήματα αντίστασης, εμείς που είμαστε από τους πρώτους που συνειδητοποιήσαμε σε τι περιπέτειες μπήκε η χώρα μας από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, εμείς που παλέψαμε και παλεύουμε μέσα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας και μαζί με αυτούς, λέμε ΟΧΙ στην σημερινή κυβέρνηση και δη στη Νέα Δημοκρατία, που έχει το θράσος και κατεβαίνει σε εκλογές με το σύνθημα: «Αλήθεια και Ευθύνη» και μας υποβάλλει σε  καυδιανά δίκρανα: «Μνημόνιο για πάντα ή χρεοκοπία».
Αυτή τη στιγμή, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ολόκληρο το βοθροδεξιό σύστημα αντεπιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις... Κατέβασε εδώ και καιρό το κόμμα «Ποτάμι», και μόλις προχθές το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου... Από τη δημιουργία και μόνο αυτών των μορφωμάτων και μάλιστα το ένα την τελευταία στιγμή, δείχνει ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Δημιουργεί συνεχώς αναχώματα για να ανακόψει την απομάκρυνσή του από την εξουσία .
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων πρέπει να φύγουν και η δύναμη των μνημονιακών κόμματων να εκμηδενιστεί... Βρίσκονται στην εξουσία κόντρα στη θέληση του λαού, στηριζόμενοι στον κρατικό μηχανισμό που οι ίδιο δημιούργησαν και συντήρησαν, τα συστημικά ΜΜΕ που οι ίδιοι ανέδειξαν και τα οικονομικά συμφέροντα που τo στηρίζουν, 70 χρόνια τώρα...
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει καταφέρει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των αντιμνημονιακών κομμάτων και δυνάμεων και να είναι πολύ κοντά στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας μας.
Πρώτη φορά κόμμα με αριστερές καταβολές βρίσκεται στο κατώφλι της εξουσίας.
Όμως, μέσα στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων  είναι αδύνατο να λειτουργήσει μία κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς καταστεί απλός διαχειριστής αυτού του σάπιου κατεστημένου.
Η ΣΠΙΘΑ στις εκλογές αυτές θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ με την προϋπόθεση ότι ΤΩΡΑ, προεκλογικά, θα δεσμευθεί ότι ο πρώτος Νόμος που θα φέρει στην Βουλή για ψήφιση, θα είναι η κατάργηση των Μνημονίων.
«Διότι αν κυβερνήσει χωρίς να έχει καταγγείλει τα Μνημόνια, αυτό θα σημαίνει ουσιαστικά ότι δέχεται τους όρους των Μνημονίων. Δηλαδή την παραχώρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Εθνικής Ακεραιότητας. Με δυο λόγια ότι δέχεται να γίνει απλός «διαχειριστής» αυτής της κατάστασης.» (Χθεσινή δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη)
Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν υπαρκτές διαφορές.
Εξακολουθούμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος για μας είναι να σταθούμε έξω από το σύστημα και ενάντια σ' αυτό .
Είμαστε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο στην Ιδρυτική του Διακήρυξη έχει ως αρχές την Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση. Η ΣΠΙΘΑ δεν είναι κόμμα, δεν λαμβάνει μέρος στις εκλογές, (ουδέποτε έλαβε) και θα στέκεται πάντα με κριτική και καταγγελτική ματιά απέναντι στην εξουσία.
Ποτέ άλλοτε τόση βρωμιά, ποτέ άλλοτε τόσος συμπυκνωμένος ευτελισμός, ποτέ άλλοτε τόσα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πότε άλλοτε τόσα πολλά ψέματα, που εκστομίζονται με τόση θρασύτητα.
Στο μεταξύ οι λαοί της Ευρώπης, «έχουν πιει το αφιόνι τους και κοιμούνται...». Αυτούς τους λαούς θα τους ξυπνήσουμε. Και θα τους δείξουμε ότι μπορεί ναι, θα μπορούσε υπάρξει μια κοινωνική αριστερά στην κυβέρνηση σε μια χώρα που προσπαθούν τόσα χρόνια να την πατήσουν κάτω και δεν τα κατάφεραν τελικά.
Θα τους καταδείξουμε ότι υπήρχαν πάντα διαφορετικές γνώμες στην ελληνική κοινωνία και ότι ήταν η πλειοψηφία. Ότι οι αγώνες τόσων αγανακτισμένων, τόσων κινημάτων και μετώπων πέντε χρόνια τώρα, δεν θα πάνε χαμένοι.

Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών

ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/