Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ στη Ρόδο

Τ.Ε. Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκρύπτοντας ότι η  μήτρα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που ασκείται σε βάρος όλων των λαών,  των χωρών μελών, είναι η Ε.Ε.  , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , στην ομιλία του, στη Ρόδο επιβεβαίωσε την διαχειριστική λογική του κόμματός του, εντός των τειχών, εντός  της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων.
Επικέντρωσε την πολεμική του στο μνημόνιο και το χρέος γιατί δεν θέλησε να αποκαλύψει στο λαό ότι τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ - ανεξάρτητα από μνημόνια, ακριβώς επειδή αυτά προστάζει σήμερα η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δε γνωρίζει τίποτα για το «Σύμφωνο για το Ευρώ» ή σκοπεύει να το … σκίσει κι αυτό μετά τα μνημόνια;
Στην προσπάθειά του πάντως να βγάλει λάδι το καπιταλιστικό σύστημα, φρόντισε να το διαχωρίσει από τη μπόχα που αναδίδει, μιλώντας για «απαλλαγή από το καρκίνωμα της διαφθοράς».  Σύμφωνα λοιπόν με το ΣΥΡΙΖΑ η διαπλοκή και η διαφθορά δεν είναι φαινόμενα που γεννιούνται από το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και καλλιεργεί την αντίληψη ότι ο καπιταλισμός μπορεί να είναι δίκαιος, απλά ως τώρα δεν τον έχουν διαχειριστεί τα σωστά πρόσωπα, με το σωστό τρόπο.
Κι αφού ξεκαθάρισε την βαθιά του πίστη στο σύστημα και την ΕΕ δεν παρέλειψε να απαριθμήσει τα ψίχουλα που τάζει στο λαό, αναπαράγοντας μάλιστα – ειδικά για τα Δωδεκάνησα τη λογική του «Αθηνοκεντρικού κράτους», που  δεν ενδιαφέρεται για την περιφέρεια και τα νησιά, λες και δεν πρόκειται για ζήτημα ταξικό, αλλά εδαφικό.
 Μεταξύ άλλων μίλησε για το ακτοπλοϊκό λέγοντας ότι «Θα επανεξετάσουμε το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας. Γιατί το σημερινό μοντέλο έχει αποτύχει.», κουβέντα όμως δεν είπε για το καμποτάζ, για τις συνθήκες εργασίας των ναυτεργατών, για τα μεγάλα εφοπλιστικά συμφέροντα που θέλουν υψηλά τα ναύλα και χαμηλή την ασφάλεια και ποιότητα των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων. Που θέλουν να σχεδιάζουν, να επιλέγουν και να εκμεταλλεύονται τα κερδοφόρα δρομολόγια.
Για το θέμα της υγείας μίλησε γενικά και αόριστα για δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, δεν μας είπε όμως για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για συνύπαρξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της υγείας.
Επεσήμανε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, κουβέντα όμως δεν είπε για μείωση, ούτε και για κατάργηση του, στα είδη πρώτης ανάγκης.
«Θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά ένα νέο πρότυπο στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας» είπε, δηλ. την διαχείριση της ανεργίας μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων), ένα εφεύρημα εγκλωβισμού των συνειδήσεων  και εκμετάλλευσης, με τον φερετζέ του «κοινωνικού».
   Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ και των ιδιωτικοποιήσεων, μιλώντας γενικά για ξεπούλημα που δεν ευνοεί τον τόπο. Ωστόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές έχουν τοποθετηθεί σ’ αυτό το ζήτημα, κυρίως μέσα από την Τοπική Διοίκηση και τους φορείς με θέσεις  για «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, χωρίς να διαφωνούν με την ανάμειξη του ιδιωτικού κεφαλαίου,  αλλά μόνο με τους όρους του ξεπουλήματος.
Τελικά από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα ο λαός ένα συμπέρασμα πρέπει να βγάλει: Και με κυβέρνηση με πόλο το ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως συνέβαινε με τόσες άλλες κυβερνήσεις που ήρθαν και έφυγαν, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν. Η μόνη διέξοδος για το λαό είναι να οργανώσει την πάλη του, για να αποτρέψει τη λαίλαπα ενάντια στα δικαιώματά του και να ανακτήσει τις απώλειες, για τις οποίες δε βγάζει τσιμουδιά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ.
Γι’ αυτό, η μόνη ψήφος που συμφέρει το λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί είναι το μόνο που πρωτοστατεί στους αγώνες και την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Ρόδος 16-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/