Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα (Ονόματα, φωτογραφίες υποψηφίων)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να διαμορφώσει κριτήριο ψήφου με το βλέμμα στραμμένο στην επομένη μέρα των εκλογών, γιατί όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και όλοι όσοι τον ματώνουν.

Εδώ θα είναι η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, θα είναι όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι, που ψηφίστηκαν και δε θα καταργήσουν, θα είναι τα παλιά αλλά και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα (πλήρης διάλυση του ασφαλιστικού, νέες μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, περιορισμός του συνδικαλισμού), που ζητάνε τα μονοπώλια για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά. Θα είναι εδώ το χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, καλώντας το λαό να το πληρώσει, ενώ δεν το δημιούργησε και δεν το χρωστάει.
Κυρίως όμως, θα είναι εδώ το κεφάλαιο που έχει στα χέρια του την οικονομία, την πραγματική εξουσία, και θα απαιτεί συνεχώς περισσότερα προνόμια και φθηνότερη εργατική δύναμη για να επενδύσει.
Γι' αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση με το ΚΚΕ, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις, με συνέπεια και ανιδιοτέλεια μπαίνει μπροστά στους αγώνες του λαού, για να υπερασπίσει τα δικαιώματά του.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί κόντρα σε εκβιασμούς και αυταπάτες θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε διαχειριστική κυβέρνηση και θα πρωταγωνιστήσει μέσα κι έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.
Δυνατό ΚΚΕ, για να ανοιχτεί ο δρόμος για τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για την κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, που σ' αυτήν το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κινδυνολογεί και εκβιάζει για να εξασφαλίσει τη συναίνεση του λαού στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, επικαλούμενη τη σταθερότητα της οικονομίας. Λέει όμως ψέματα, γιατί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα είναι εδώ και χρόνια κατευθύνσεις της ΕΕ. Εξάλλου σε όλες τις χώρες της ΕΕ γίνονται τέτοιες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με τις «όποιες» κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την ΕΕ, γι’ αυτό και τα τρομοκρατικά διλήμματα απευθύνονται στο λαό, με στόχο την  υποταγή του στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε σε κόμμα αστικής διαχείρισης προκειμένου να κυβερνήσει. Κρύβει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης αθωώνοντας τον καπιταλισμό. Εγγυάται ότι δε θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και υποστηρίζει ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη. Δε μιλά για «ακύρωση» ή «κατάργηση» του μνημονίου, δεν αμφισβητεί τους μηχανισμούς επιτήρησης της ΕΕ. Συμμαχεί με αστούς πολιτικούς που έχουν στηρίξει μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, έχοντας στο εσωτερικό του για άλλοθι μια «αριστερή τάση», εγκλωβίζοντας κόσμο. Το υψηλό ποσοστό του δεν το αξιοποίησε για να δυναμώσει το κίνημα, αντιθέτως καλλιέργησε τη λογική της αναμονής, και της κοινοβουλευτικής αυταπάτης, δείχνοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης με τα καπιταλιστικά συμφέροντα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Ο καβγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ γίνεται για το ρόλο του ικανότερου διαπραγματευτή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι για τα συμφέροντα του λαού. Κρύβουν ότι η όποια διαχειριστική πρόταση, είτε από τον έναν είτε από τον άλλον, θα γίνει σε συμφωνία με τους εταίρους, άρα με νέα μέτρα. Μιλάνε και οι δύο για «εθνική συναίνεση», που σημαίνει υποταγή του λαού στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Παρά τις διαφορές τους, εξαπατούν το λαό, υποσχόμενοι και οι δυο ότι, αν πάρει μπροστά η καπιταλιστική οικονομία, θα ωφεληθεί ο λαός. Λένε ψέματα, αφού η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων, ενώ θα ακολουθήσει νέος κύκλος βαθύτερης κρίσης. Και οι δύο προωθούν την πολιτική της ΕΕ με μέτρα τύπου «παίρνω από τους φτωχούς για να ενισχύσω τους εξαθλιωμένους».
Να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα.
Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του και οι τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού.
Απευθυνόμαστε σε σάς, που θέλετε να απαλλαγείτε από τα μνημόνια, που λέτε «δεν πάει άλλο πρέπει να φύγουν αυτοί», σε σας που έχετε γνώση και μνήμη, που έχετε πάρει μέρος στους αγώνες και που σήμερα προσβλέπετε στον ΣΥΡΙΖΑ με τη λογική του «μικρότερου κακού», σε σας που δε συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ ή επιφυλάσσεστε ακόμη για κάποιες θέσεις του, κατανοείτε όμως ότι το ΚΚΕ αποτελεί το σταθερό στήριγμα του λαού. Απορρίψτε κάθε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει την ίδια στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου με ανούσιες παραλλαγές.
Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε όποιον και όποια δε συμβιβάζεται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια και τους καλεί να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, για ν' ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ηλικία: 31 χρόνων
Επάγγελμα:  Ξενοδοχοϋπάλληλος
Σπουδές στην Πληροφορική.
Μέλος του Τ.Γ. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.
Μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.
 Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου
Στέλεχος του ΠΑΜΕ.
ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΘΕΑΝΩ
Ηλικία: 29 ετών
Επάγγελμα: Εκπαιδευτικός
Μέλος της Τ.Ε. Νότιου  Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ΚΚΕ
Μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
Μέλος της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της Ο.Γ.Ε.
ΜΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)
Ηλικία: 45 ετών
Επάγγελμα: Ξενοδοχοϋπάλληλος
Μέλος Τ.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ΚΚΕ
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κω με την Λαϊκή Συσπείρωση
ΠΟΤΣΟΣ ΚΑΛΕΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
Ηλικία: 40 ετών
Επάγγελμα: Ιδιωτικός Υπάλληλος
Γραμματέας της  Τ.Ε. Νότιου  Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ
Αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου
Ρόδου με την Λαϊκή Συσπείρωση
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ηλικία: 56 ετών
Επάγγελμα: Αγρότης
Μέλος Τ.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ΚΚΕ
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
Ηλικία: 53 ετών
Επάγγελμα: Συνταξιούχος Δημοτική Υπάλληλος
Μέλος του Τ.Γ. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου.
ΧΟΥΛΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
Ηλικία: 34 ετών
Επάγγελμα: Οικοδόμος
Πτυχιούχος Παντείου Σχολής (Κοινωνιολόγος)
Μέλος Τ.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ΚΚΕ
Γραμματέας Σωματείου Οικοδόμων Καλύμνου
Ενεργητικό Μέλος ΚΕΘΕΑ Καλύμνου

Ρόδος 8-1-2015
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/