Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή του υποψηφίου βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ,
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ρόδος 22.1.2015
                                                               

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το επάγγελμά μου – Χημικός Μηχανικός – μου δίνει τη δυνατότητα να αναφερθώ ιδιαιτέρως στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης των τελευταίων 5 ετών στον κλάδο μας.

Οι Μηχανικοί ως κλάδος ζούμε, το ίδιο έντονα με όλο τον Ελληνικό λαό, τις συνέπειες της κρίσης. Η οικοδομή ήταν ο πρώτος τομέας που πλήγηκε από την οικονομική κρίση. Παράλληλα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της χώρας με σταθερά πτωτική πορεία έχει φτάσει στο ναδίρ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να στηρίξει τους μηχανικούς στις δύσκολες αυτές ώρες, αύξησε όχι μόνο τις φορολογικές αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές. Σε μια χρονική στιγμή μάλιστα όπου πάνω από το 50% των συναδέλφων αδυνατεί να εκπληρώσει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα η μη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας τους στερεί το δικαίωμα στην εργασία δηλαδή την όποια δυνατότητα να προσπαθήσουν να εξοφλήσουν τις οφειλές του, ενώ ψηφίστηκε και η δυνατότητα για δήμευση της περιουσίας του μηχανικού για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Όσο για την πολυδιαφημισμένη καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ακόμη την περιμένουμε.

Οι Μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι υπέστησαν αντίστοιχη … περιποίηση! Όσοι δεν κατέφυγαν στην συνταξιοδότηση ή δεν έπεσαν στην δίνη της εφεδρείας – διαθεσιμότητας (ή όπως αλλιώς βαφτίστηκε η απόλυση), εργάζονται υπό τη συνεχή απειλή της διαθεσιμότητας ή θέσεως σε αργία, και με μειώσεις στον μισθό που υπερβαίνουν το 50%.

Συνάδελφοι,

Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο θεατές στην διάλυση του ελληνικού κράτους, στην παράδοση άνευ όρων των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και στη διάλυση της Ελληνικής Κοινωνίας. Στις 25 Ιανουαρίου ζητώ την ψήφο σας για να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή και τους επίδοξους συνεχιστές της. Η Ελληνική Κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία στις 25 Ιανουαρίου θα πρέπει να είναι ισχυρή και να έχει ως γνώμονα το συμφέρον της χώρας και του Έλληνα πολίτη. Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη…

«Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει,

η Ευρώπη αλλάζει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/