Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Δ.Τ. του Τ.Σ. Ρόδου της ΚΝΕ για την ομιλία του Α. Σαμαρά στην Ρόδο

Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην Ρόδο, συνεχίζοντας την επίθεση του στο φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, έδωσε την υπόσχεση της προώθησης, στην επερχόμενη αναθεώρηση του συντάγματος, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που κατά την γνώμη του αλλά και την πάγια τακτική της ΝΔ θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό  και την άμιλλα στην εκπαίδευση, διαβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό  λιμνάζοντα κεφάλαια ότι πρόκειται να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας. Αυτή άλλωστε η πρόταση αρχίζει να βρίσκει εφαρμογή ήδη από το νησί μας, με την ίδρυση των τμημάτων τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος στην ομιλία του στο νησί. Αυτά τα τμήματα θα είναι ιδιωτικά και οι φοιτητές θα πληρώνουν αδρά για να συμμετέχουν και θα ετοιμάζουν μαζικά φτηνό εργατικό προσωπικό για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων.
Δεν μας είπε τίποτα βεβαίως  για την τραγική κατάσταση που είναι η εκπαίδευση τόσο στα ΑΕΙ- ΤΕΙ όσο και στα σχολεία. Δεν είπε κουβέντα για τους μαθητές που στενάζουν πάνω στα θρανία των ταξικών φραγμών, για το νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων που έχει μετατρέψει το σχολείο σε ένα ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο. Δεν μίλησε για το πόσα παιδιά εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορούν να πληρώνουν τα φροντιστήρια και στρέφονται στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. Δεν βγάζει άχνα για το πόσοι φοιτητές και φοιτήτριες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με το τεράστιο κόστος σπουδών και εν τέλει παρατάνε τις σπουδές τους. Δεν ανέφερε τίποτα για τους εκατοντάδες φοιτητές που πετάγονται έξω από την δωρεάν σίτιση και στέγαση, όπως συνέβη και στο Πανεπιστήμιό μας. Που πήγαν αλήθεια η χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικού προσωπικού που έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν πραγματοποιούνται κύρια μαθήματα όπως για παράδειγμα η Γλώσσα και η Γεωγραφία στο τμήμα των Δασκάλων.
Μίλησε για την καινοτομία ίδρυσης τμήματος τουρισμού , αλλά δεν μας είπε με πόσα δουλεύουν οι πρακτικάριοι στα μεγάλα ξενοδοχεία, με τι συνθήκες κάνουν μαθήματα και πόσες τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές αντιμετωπίζουν.  Ακόμα και όταν βγουν από την σχολή τους , δεν μας είπε αν τους φτάνει ο πενιχρός μισθός που παίρνουν για να ζήσουν.
Προσπαθούν να πείσουν τον λαό  και την νεολαία να επιλέξει σταθερότητα σε αυτές τις εκλογές, τον εκβιάζουν και τον τρομοκρατούν κάτω από ψεύτικα διλλήματα. Καλούμε τον λαό και την νεολαία να προβληματιστούν. Τι χρειάζεται την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η κουτσουρεμένη μόρφωση. Θα είναι εδώ το σχολείο που εξοντώνει τους μαθητές και δεν τους μορφώνει.  Θα είναι εδώ οι τεράστιες ελλείψεις καθηγητών. Θα είναι εδώ φοιτητές και φοιτήτριες που πετάχτηκαν έξω από την σίτιση και την στέγαση. Θα είναι εδώ το τεράστιο κόστος σπουδών. Θα είναι εδώ τα τεράστια ποσοστά ανεργίας των νέων. Θα είναι εδώ οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η απλήρωτη εργασία. Θα είναι εδώ η πρακτική άσκηση σε μεγάλα ξενοδοχεία με 300 ευρώ.
Την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος!
Δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση
Συμμαχία και πάλη για την ανατροπή!
Χρειάζεται δυνάμωμα του μοναδικού Κόμματος που 96 χρόνια τώρα σου λέει την αλήθεια, που 96 χρόνια τώρα βρίσκεται στο πλάι σου αναπτύσσοντας την οργανωμένη πάλη ενάντια σε όλα όσα βαραίνουν τις πλάτες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Γιατί η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της οργάνωσης της ρήξης και της ανατροπής και όχι στον δρόμο της διαπραγμάτευσης και της υποταγής με τα κοράκια της ΕΕ, του ΔΝΤ και τις «αγορές».
Τώρα ψηφίζουμε ΚΚΕ για επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του. Για πραγματική μόρφωση στην βάση των λαϊκών αναγκών, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.
Τώρα ψηφίζουμε ΚΚΕ για να ανοίξουμε τον δρόμο για την μοναδική λύση υπέρ του λαού , που θα οδηγήσει στη λαϊκή ευημερία , με την εργατική τάξη και τον λαό στο τιμόνι. Με την μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους , την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!

ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/