Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ: Η τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές είναι πάντοτε μία βδομάδα που ο λαός ακούει κυριολεκτικά τα πάντα.

Τ.Ε. Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Τέσσερις και μία μέρες έμειναν πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή 25 Γενάρη. Και μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές - εργατικές οικογένειες έχουν δει και έχουν ακούσει πολλά. Η τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές είναι πάντοτε μία βδομάδα που ο λαός ακούει κυριολεκτικά τα πάντα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις υποσχέσεις. Αναφερόμαστε και σε άλλα, πλάγια μέσα, διαδόσεις, ψιθύρους, που επιστρατεύονται με στόχο να αποπροσανατολίσουν.
Από τη Ρόδο πέρασαν και οι αρχηγοί των «μονομάχων» του νέου δικομματισμού οι οποίοι έδωσαν τα «ρέστα» τους σε «ταξίματα», τα οποία ο Ροδιακός λαός έχει ακούσει και ξανακούσει.
Πίσω από τη δημαγωγία και τα ψηφοθηρικά συνθήματα, τις υποσχέσεις, κρύβεται η σύμπλευσή τους στις ανάγκες του κεφαλαίου και στις δεσμεύσεις της ΕΕ.
Στις 26 Γενάρη, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ -το πιθανότερο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό τα μνημόνια, με το ίδιο ή άλλο όνομα, δεν έχει καμία σημασία, με παλιά και νέα μέτρα.
Γιατί θα είναι εδώ η ΕΕ, την οποία και οι δύο αποδέχονται και υπηρετούν και η οποία έχει θεσμοθετήσει «μνημόνια διαρκείας» για όλους τους λαούς, για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν τρόικες, ανεξάρτητα αν έχουν μεγάλα ή μικρότερα κρατικά ελλείμματα και χρέη.
Θα είναι εδώ όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΕΕ: Μηχανισμοί εποπτείας, σύμφωνο για το ευρώ, επιτήρηση, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, όλοι δηλαδή οι μηχανισμοί που έχει συγκροτήσει η ΕΕ για να θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου και να τσακίζει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα τελειώνουν, καταργούν το μνημόνιο, αλλά άχνα δεν βγάζουν για τη σύμπλευσή τους με το μνημόνιο των μνημονίων, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, συνθήκη που σφράγισε αντιλαϊκές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων στους κλάδους που ακουμπούν και στην Δωδεκάνησο.
Και οι δύο ιεραρχούν ψηλά την ενίσχυση των επιχειρηματιών συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας, όπως ο αγροτικός, ο Τουρισμός, η Ενέργεια, η Ναυτιλία, κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους ότι αυτό θα έχει αντίκρισμα στην τσέπη τους, όταν η εμπειρία δείχνει ακριβώς το αντίθετο.
Η ανάπτυξη του τουρισμού, τα ρεκόρ στις αφίξεις, δεν μεταφράστηκαν σε αυξήσεις μισθών ή διεύρυνση δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στον κλάδο ξενοδοχοϋπαλλήλους, αντίθετα αυξήθηκε η απλήρωτη εργασία, η εντατικοποίηση, η μαθητεία, τα ατομικά σύμφωνα. Δεν μεταφράστηκε στην επιβίωση των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
Και οι δύο διαβεβαιώνουν το κεφάλαιο για «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» ως μοχλού για τη στήριξη της κερδοφορίας του, ο ένας με την συνέχιση των διαδικασιών και ο άλλος με την αλλαγή των μηχανισμών (κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ).
Και οι δύο συμφωνούν στις συμπράξεις ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα τα λεγόμενα ΣΔΙΤ, για την μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου , στην λεγόμενη κοινωνική οικονομία (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ) που μόνο κατ’ όνομα είναι κοινωνική.
Μιλάνε για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην περιοχή μας, χωρίς να κάνουν κουβέντα για μειώσεις και κατάργηση στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Και οι δύο δεσμεύονται απέναντί στο κεφάλαιο, για φορολογική μεταρρύθμιση ευνοϊκή για τα κέρδη του. Κι ενώ ο Αντ. Σαμαράς και η ΝΔ έχουν να διαφημίσουν το έργο τους στην ισοπέδωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, υποσχόμενοι συνέχισή του, ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυώνται τη διατήρησή του αφού δεν λένε λέξη για την ανάκτηση των απωλειών που είχαν στα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι. Οπως εγγυώνται διατήρηση και διεύρυνση μιας σειράς παροχών προς το κεφάλαιο, όπως, π.χ., η μείωση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία που ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση.
Οσο τα προγράμματα και οι θέσεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζουν του ενός στου άλλου τόσο ανεβαίνει η λεκτική αντιπαράθεση. Η Ν.Δ. κινδυνολογεί και εκβιάζει για να εξασφαλίσει τη συναίνεση του λαού στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, επικαλούμενη τη σταθερότητα της οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει προκειμένου να εγκλωβίσει προοδευτικές συνειδήσεις στο γήπεδο της Ε.Ε. και του ευρωμονόδρομου.
Ο καβγάς τους γίνεται για το ρόλο του ικανότερου διαπραγματευτή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι για τα συμφέροντα του λαού. Κρύβουν ότι η όποια διαχειριστική πρόταση, θα γίνει σε συμφωνία με τους εταίρους, άρα με νέα μέτρα. Παρά τις διαφορές τους, εξαπατούν το λαό, υποσχόμενοι και οι δυο ότι, αν πάρει μπροστά η καπιταλιστική οικονομία, θα ωφεληθεί ο λαός. Λένε ψέματα, αφού η καπιταλιστική ανάκαμψη αν έρθει, θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει αυτή την ταύτιση, αλλά και να ξεγελάσει ένα κόσμο που σκέφτεται, καλεί σε συνεργασία το ΚΚΕ. Το κάλεσμα είναι εκ του πονηρού. Δεν είναι αφελείς.
Ξέρουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμπράξει, να δείξει ανοχή στην πολιτική τους, στη στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων. Ψάχνουν όμως να βρουν άλλοθι στις υποχωρήσεις τους και απευθύνονται στο λαό. Από αυτόν ζητάνε ουσιαστικά ανοχή, για να τον έχουν υποταγμένο και εγκλωβισμένο σε αυταπάτες. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με ενοχλητικές φωνές, την επόμενη μέρα, στο λαό και στο κίνημα με ένα δυνατό ΚΚΕ.
Προσπαθούν επίσης, να διαμορφώσουν την αντίληψη του μικρότερου κακού, να συμβιβάσουν την συνείδηση του λαού, με τη μιζέρια, τη φτώχια, την μείωση των απαιτήσεων, την υποταγή.
Απευθυνόμαστε στον εργαζόμενο, τον υποαπασχολούμενο, τον άνεργο, τον μικρό αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, την νέα και τον νέο και τους καλούμε να δυναμώσουν το ΚΚΕ την μόνη δύναμη που θα σταθεί στο πλάι του, στους αγώνες του, χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις, με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, για να υπερασπίσει τα δικαιώματά τους.
Κόντρα σε εκβιασμούς και αυταπάτες θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε διαχειριστική κυβέρνηση και θα πρωταγωνιστήσει μέσα κι έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.
Μια δύναμη ελπίδας, αποκάλυψης, ενημέρωσης, διαφώτισης και κινητοποίησης του λαού.
Για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή συμμαχία και την ανατροπή.
Την μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την Ε.Ε. , την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.

Εγγύηση είναι και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα στο οποίο συμμετέχουν:
…………………………........


ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ξενοδοχοϋπάλληλος, 31 ετών με σπουδές στην Πληροφορική.
Μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.
Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.
Στέλεχος του ΠΑΜΕ.




ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΘΕΑΝΩ
Εκπαιδευτικός, 29 ετών
Μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
Μέλος της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της Ο.Γ.Ε







ΜΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)
Ξενοδοχοϋπάλληλος, 45 ετών
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κω με την Λαϊκή Συσπείρωση






ΠΟΤΣΟΣ ΚΑΛΕΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
Ιδιωτικός Υπάλληλος, 40 ετών
Γραμματέας της Τ.Ε. Ν.Δωδεκανήσου του ΚΚΕ
Αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου
Ρόδου με την Λαϊκή Συσπείρωση





ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
Δημοτική Υπάλληλος, 53 ετών
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου.








ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Αγρότης, 56 ετών
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω









ΧΟΥΛΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
Οικοδόμος, 34 ετών
Πτυχιούχος Παντείου Σχολής (Κοινωνιολόγος)
Γραμματέας Σωματείου Οικοδόμων Καλύμνου







Σημερα Τετάρτη 21 -1 στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου η Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή το μέλος του Πολιτικού γραφείου και υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας Νίκο Σοφιανό

Ρόδος 20 -1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/