Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Την ιδιαίτερη πατρίδα του Σύμη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

Ρόδος 18.1.2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΜΗ
Την ιδιαίτερη πατρίδα του Σύμη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενος από στελέχη  του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του ενημερώθηκε για μία ακόμη φορά τόσο για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και για τα επιμέρους οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του νησιού.
Επίσης είχε συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο του νησιού Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, τον Αντιδήμαρχο Βασίλειο Τσαβαρή όσο και με φορείς και απλούς πολίτες της Σύμης.
Στο κ. Νεκτάριο Σαντορινιού τέθηκαν για μία ακόμη φορά τα ζητήματα Αποχετευτικού και Βιολογικού Καθαρισμού του νησιού, των οποίων η επίλυση καθυστέρησε για πέντε περίπου χρόνια και για τα οποία πρέπει να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους στο νέο ΕΣΠΑ.
Ένα σημαντικό ζήτημα για την καθημερινότητα του νησιού είναι η υδροδότηση του. Η χρηματοδότηση της λειτουργίας της αφαλάτωσης είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με τις πραγματικές ανάγκες του νησιού. Παρά το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο εξοικονομεί σήμερα τεράστιους πόρους για την ύδρευση της Σύμης, η οποία στο παρελθόν ενισχυόταν μέσω των τριτοκοσμικών υδροφόρων, δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να επιλύσει οικονομικά τη λειτουργία της αφαλάτωσης μέσω ενός ορθολογικού προγράμματος.
Ο κ. Ν. Σαντορινιός διαπίστωσε για μία ακόμη φορά ότι στο τομέα  της υγειονομικής και προνοιακής πολιτικής επικρατεί οικτρή κατάσταση. Η Σύμη με περισσότερους από τρείς χιλιάδες κατοίκους, εκ των οποίων τα πεντακόσια παιδιά, διαθέτει μόλις ένα γιατρό! Και οφείλει κάποιος να υπολογίσει ότι κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός τα Σύμης υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες!
Παράλληλα η γραφειοκρατία δημιουργεί τεράστια εμπόδια στην οικονομική ενίσχυση και κατά συνέπεια στη λειτουργία βασικών προνοιακών δομών όπως του Παιδικού Σταθμού «Γιανναράς» και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προκαλώντας ανυπέρβλητα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα σε περισσότερες από εβδομήντα οικογένειες.
Η διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα κυρίως στον κεντρικό λιμένα της Σύμης, την οποία δεν δύναται να αντιμετωπίσουν ούτε η Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και οι συναρμόδιες υπηρεσίες.
Κατά τις συναντήσεις του με τους φορείς και τους πολίτες της Σύμης ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός έγινε αποδέκτης τόσο της οργής όσο και της απογοήτευσης των κατοίκων τόσο για τα φορολογικά μέτρα της σημερινής κυβέρνησης όσο και για την πολιτική των Τραπεζών απέναντι τους, τα οποία δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις για την οικονομική και κοινωνική επιβίωση του νησιού.
Μετά την επίσκεψη του στην Σύμη ο κος Σαντορινιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Σύμη είναι ένα από τα μαγευτικότερα και γραφικότερα νησιά του Αιγαίου με τεράστιο πολιτισμό και Ιστορία. Το παραδέχονται όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον Τουριστικό Κλάδο. Θα περιμέναμε πολύ περισσότερα από κυβερνήσεις που ευαγγελίζονται την ανάπτυξη της Ελλάδας. Αντ΄ αυτού επί δεκαετίες η Σύμη ζει την απομόνωση και την εγκατάλειψη. Εγκατάλειψη που έγινε ακόμη μεγαλύτερη με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Τους χαρίζουμε την Σύμη του χθες. Στις 25 του Ιανουαρίου θα χτίσουμε την Σύμη του αύριο. Αυτήν που αξίζει στα 500 παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτό το νησί, και που αξίζει να ζήσουν σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/