Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Νεκτάριος Σαντορινιός: Τα λιμάνια είναι οι πύλες εισόδου των νησιών μας και πρέπει να αναβαθμιστούν

Ρόδος, 11.1.2015
Τα λιμάνια είναι οι πύλες εισόδου των νησιών μας και πρέπει να αναβαθμιστούν και να παραμείνουν στην αρμοδιότητα των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Την Παρασκευή 9-1-2015, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός επισκέφθηκε τον Εμπορικό Λιμένα Ρόδου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου τα ζητήματα που αφορούν τα λιμάνια ευθύνης του ΔΛΤΝΔ.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ενημερώθηκε από τον κ. Μ. Χριστοδούλου για τον  σχεδιασμό της απερχόμενης κυβέρνησης να μετατρέψει τα λιμενικά ταμεία σε ιδιωτικά με την μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες, εξέλιξη για την οποία ο κ. Σαντορινιός εξέφρασε την αντίθεση του, λόγω του ότι δεν θα διασφαλίζεται πλέον ο δημόσιος τοπικός χαρακτήρας τους αλλά και η τοπική επιχειρηματικότητα.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της μεταβίβασης του λιμανιού της Ακαντιάς και της Μαρίνα Μανδρακίου στο ΤΑΙΠΕΔ, ζήτημα για το οποίο έχει γίνει ήδη  προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πολίτες της περιοχής μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής, αλλά και από τον Δήμο Ρόδου. Ο υποψήφιος Βουλευτής ενημέρωσε τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο του ΔΛΤΝΔ ότι αμέσως μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης το ΤΑΙΠΕΔ θα αποτελέσει παρελθόν και επομένως θα διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των εγκαταστάσεων αυτών.  Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης κατασκευής και λειτουργίας σταθμού επιβατών στο Λιμάνι  της Ακαντιάς αλλά και σύγχρονες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών στη Μαρίνα Μανδρακίου.

Συζητήθηκαν επίσης τα αναγκαία έργα αναβάθμισης και συντήρησης στα λιμάνια της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών, πέραν του Κεντρικού Λιμένα, όπως τα λιμάνια των Φανών και της Καμείρου Σκάλας και ταυτόχρονα υπογραμμίσθηκε από τον Νεκτ. Σαντορινιό η αναγκαιότητα να γίνουν άμεσα λειτουργικά για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων.
Τέλος επισημάνθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή η ανάγκη χρηματοδότησης έργων αναβάθμισης του λιμανιού Ακαντιάς, η εκτέλεση έργων για την αναβάθμιση της Μαρίνας Μανδρακίου καθώς και η ανάγκη συνέχισης και ολοκλήρωσης  του πεζόδρομου περιμετρικά του λιμανιού μέχρι και το λιμάνι Ακαντιάς.
Μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός προέβη στην εξής δήλωση:
“Το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου επιτελεί ένα σημαντικό έργο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των λιμανιών των νησιών μας και πρέπει να του δοθούν οι δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά μέσα για να βελτιώσει τις λιμενικές υποδομές του τόπου μας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών μας προκειμένου να συνεχίζουν να αποτελούν ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια της τοπικής κοινωνίας”.

Νεκτάριος Σαντορινιός
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/