Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ: Για το ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας

Τ.Ε. Ν. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για το ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας
Μετά από πολλά παράπονα που δεχτήκαμε από εργαζόμενους, κυρίως ξενοδοχοϋπαλλήλους,  ότι έχει καθυστερήσει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας τους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ότι δεν πληρώθηκαν από τον ΟΑΕΔ καθόλου μέσα στις γιορτές  ακόμα και αυτοί που είναι  απλήρωτοι από τη δουλειά τους, ο Κώστας Γιαννόπουλος υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ συναντήθηκε, χθες  με τη διευθύντρια του υποκαταστήματος της Ρόδου για να ενημερωθεί για το ζήτημα.
Η διευθύντρια ενημέρωσε ότι λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας, καθώς έχει 10 λιγότερους υπαλλήλους τα τελευταία χρόνια, το υποκατάστημα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην επεξεργασία του όγκου των 12.000 αιτήσεων, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να εκκρεμούν αιτήσεις για επιδότηση που έχουν υποβληθεί από τα μέσα Νοέμβρη. Σύμφωνα με τη διευθύντρια, η διαδικασία των εγκρίσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας για το σύνολο των ανέργων, άρα και θα πληρωθούν όσοι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.
Όμως αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να αποτελέσει πρόσθετο κριτήριο ψήφου,  για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους του κλάδου, που το μισό χρόνο λιώνουν στη δουλειά, και τον υπόλοιπο χρόνο πρέπει να μπουν σε χειμερία νάρκη, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για να επιβιώσουν και μάλιστα σε ένα κλάδο που σπάει τα κοντέρ ( 5 νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν φέτος, ενώ ετοιμάζονται και άλλα). Ακόμα και για αυτή την τρίμηνη κουτσουρεμένη επιδότηση ανεργίας, για όσους τη δικαιούνται, πρέπει να …αναμείνουν στο ακουστικό τους.
Την ίδια στιγμή που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, όσοι δεν είναι άνεργοι με δική τους ευθύνη, θα μοιραστούν έναν προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας μειωμένο από 2,5 δις το 2011 σε 900 εκατομμύρια συνολικά σήμερα, με μόνο το 10% των ανέργων να επιδοτείται, οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα ξεκοκαλίσουν νέες επιδοτήσεις και τζάμπα εργαζόμενους.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει τις διεκδικήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος που είναι η  στελέχωση του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ με το απαραίτητο προσωπικό  για να σταματήσουν οι ουρές την περίοδο της κατάθεσης των δικαιολογητικών και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.
Όπως επίσης το επίδομα ανεργίας να γίνει 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας και ο χρόνος να είναι συντάξιμος, μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους, 30% μείωση στα τιμολόγια νερού, ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου και απαγόρευση διακοπής τους, δωρεάν εισιτήρια με την αστική συγκοινωνία.

Ρόδος 16-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/