Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Συνθήκες πραγματικού μεσαίωνα επικρατούν στο ξενοδοχείο Aegean Breeze (πρώην Νautika)


Ρόδος, 29 Ιούνη 2017
Δελτίο Τύπου

Συνθήκες πραγματικού μεσαίωνα επικρατούν στο ξενοδοχείο Aegean Breeze (πρώην Νautika) το οποίο έχει νοικιάσει ο επιχειρηματίας Βαμιαδάκης.

Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα από την περσινή χρονιά και είναι άγνωστο πότε θα καταβληθούν. Μετά από την απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε απεργία, πριν από λίγες μέρες,η εργοδοσία τους κατέβαλε τα μισά οφειλόμενα με την υπόσχεση ότι τα άλλα μισά θα καταβληθούν τον Αύγουστο! Αντίστοιχη όπως μαθαίνουμε είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου του συγκεκριμένου εργοδότη.

Εντωμεταξύ οι συνθήκες δουλειάς είναι τραγικές. Στο εστιατόριο ελάχιστοι εργαζόμενοι οποίοι εργάζονται μέσω δουλεμπορικού για 12 ώρες την ημέρα εξυπηρετούν το σύνολο της πληρότητας του ξενοδοχείου. Για πληρωμή υπερωριών φυσικά ούτε λόγος. Στην κουζίνα κάτω από την πίεση της δουλειάς γίνονται συνέχεια εργατικά ατυχήματα. Οι καμαριέρες καθαρίζουν 25-30 δωμάτια, στην υποδοχή υπάρχει 1 άτομο ανά βάρδια για όλα τα καθήκοντα (υποδοχή, γκρουμ κλπ)!

Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων στη μέση της σαιζόν με τρόπο άγνωστο σε αυτούς, ενώ είχαν προσληφθεί από μία εταιρεία του ομίλου, ξαφνικά βρέθηκαν να είναι εργαζόμενοι άλλης, χωρίς κανείς να τους ενημερώσει, ενώ φαίνεται ότι αυτό το διάστημα έχουν γίνει συμβάσεις δανεισμού των εργαζομένων σε εταιρεία συμφερόντων Μαρτίνη (του Ροδίτη ιδιοκτήτη και πρώην εργοδότη) επίσης χωρίς να ενημερωθεί κανένας εργαζόμενος.

Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοιαπό την εργοδοσία αξιοποιώντας το σύνολο του αντεργατικού οπλοστασίου, οι απαράδεκτες συνθήκες δουλειά στον κλάδο και όχι μόνο στη συγκεκριμένη επιχείρηση αποδεικνύουνστην πράξη ότι η στράτευση όλων: τοπικής και κεντρικής πολιτικής ηγεσίας, μεγαλοξενοδόχων και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στο «μονόδρομο» της ανάπτυξης στον Τουρισμό, σίγουρα δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους.

Εδώ και τώρα να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι, να προσληφθεί προσωπικό για να στελεχώσει τα τμήματα με κανονική σχέση εργασίας και με εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης, όχι με δουλεμπορικά γραφεία, να μπει τέλος στα παιχνίδια μεταξύ των εργοδοτών.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/