Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Εμείς θα δώσουμε τη μάχη να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ όρθιο

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2015


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟ «MEGA» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ & Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ

*Για την επόμενη μέρα των εκλογών
 Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Την επόμενη μέρα εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πρέπει και τα δύο μεγάλα κόμματα και γενικότερα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πλην του ΚΚΕ το οποίο έχει μια άλλη κατεύθυνση σε σχέση με την ευρωπαϊκή μας πορεία, να συμμετάσχουν σε αυτή την Κυβέρνηση, ώστε να γίνει μια ολοκληρωτική διαπραγμάτευση για το χρέος και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο δημοσιονομικό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία. Ένα περιβάλλον που θα δώσει τη δυνατότητα να ληφθούν πιο θετικά μέτρα για τη φορολογία, να στηριχθούν οι δημόσιες επενδύσεις, να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, όπως το πακέτο του Γιούνκερ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ένα οικονομικό πλαίσιο που θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας.  Γιατί λέμε να είναι και τα δύο μεγάλα κόμματα και Κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Διότι είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι όταν μπαίνει ένα μεγάλο κόμμα, ακόμη και με μικρότερα κόμματα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ουσιαστικά κάνει συνεχώς κλεφτοπόλεμο, χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης.
*Για τις δηλώσεις Σαμαρά για τους μετανάστες              
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο κ. Σαμαράς με μια ακροδεξιά ρητορεία, μίλησε για τα τραγικά γεγονότα των προηγούμενων ημερών στο Παρίσι, ταυτίζοντας την τρομοκρατία με το θέμα της ιθαγένειας. Είπε ότι «κόμματα θέλουν μέσω της ιθαγένειας να φέρουν στην Ελλάδα μετανάστες, όμως δείτε τι έγινε στη Γαλλία», κάτι που προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο και απάνθρωπο.
*Για το Ποτάμι
 Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ:  Το Ποτάμι από τις ευρωεκλογές και μέχρι πριν προκηρυχθούν εθνικές  εκλογές έκανε λόγο για πολιτική χωρίς πολιτικούς, χωρίς κρατικό και κομματικό παρελθόν. Και σήμερα, νομίζοντας ότι είμαστε λωτοφάγοι χρησιμοποιεί παλιά πολιτικά στελέχη τουλάχιστον τεσσάρων κομμάτων που είχαν και πολιτικές και κρατικές θέσεις. 
*Για τη διαπραγμάτευση του χρέους από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ:  Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνώντας τις μονομερείς ενέργειες που πρότεινε στο παρελθόν, σήμερα λέει ότι μετά τις εκλογές θα φέρει μια νέα συμφωνία γιατί είναι καλύτερος διαπραγματευτής. Δεν λέει όμως ότι ότι η βάση για τη διαπραγμάτευση του χρέους είναι η συμφωνία του Νοεμβρίου του 2011 για την οποία πήραμε όλα αυτά τα μέτρα ώστε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, και να επανατεθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα έρθει και θα πει: «Να τι έφερα. Μια συμφωνία που δεν είναι μνημόνιο». Πιστεύω δηλαδή ότι είναι έτοιμος να βαφτίσει το κρέας ψάρι.
*Για το ΠΑΣΟΚ
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ δεν διασπάστηκε το 1989 κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν διασπάστηκε το 1996 από την ιστορική σύγκρουση δύο ρευμάτων μέσα στο κόμμα, ακόμη και την ώρα που ψηφίζαμε το πρώτο μνημόνιο όπου υπήρχε μια μεγάλη πλειοψηφία στελεχών που έλεγε να πάμε με 180 ψήφους διότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος μιας τέτοιας δημοσιονομικής προσαρμογής 36 δισεκατομμυρίων. Δεν διαιρέθηκε το Νοέμβριο του 2011 όταν κυβερνήσαμε με τη Νέα Δημοκρατία και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του κ. Καρατζαφέρη χωρίς να χρειάζεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δηλαδή χωρίς να υπάρχει κάποιος μαθηματικός λόγος.
Και διασπάται 15 μέρες πριν τις εκλογές. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμιά πολιτική βάση, υπάρχουν προσωπικά ζητήματα τα οποία εκτιμώ ότι αφήνουν παγερά αδιάφορο το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ όρθιο. Και την επόμενη μέρα πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ξέρουν ότι οι πόρτες της παράταξης είναι ανοιχτές. Και δε μιλώ για εκείνους που για προσωπικούς και μικροκομματικούς λόγους πήραν άλλο δρόμο ώστε να σώσουν την προσωπική τους διαδρομή. Μιλάω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί έναν άλλο δρόμο σήμερα. Δεν μπορεί να διαιρείται ένας ιστορικός χώρος, ο οποίος πιέζεται, βρίσκεται σε δύσκολες συνθήκες, μπροστά σε έναν νέο δικομματισμό, αλλά έχει μία συνεπή στάση όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/