Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε όποιον και όποια δε συμβιβάζεται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ακταίον η σύσκεψη μελών και φίλων που οργάνωσε η Τ.Ε. Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ για την εκλογική μάχη της 25 Γενάρη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γραμματέας της Τ.Ε. Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και υποψήφιος Πότσος Τάκης, ο οποίος ανάλυσε και τεκμηρίωσε το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ :

«ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ».
Στην ομιλία του τόνισε, ότι όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα, με όποια κυβέρνηση, θα είναι εδώ και όλοι εκείνοι οι παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. Θα είναι το χρέος – που όλοι τους αναγνωρίζουν – που πρέπει να πληρώσει ο λαός που δεν το έκανε, θα είναι η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, όλοι οι τελευταίοι αντιλαϊκοί νόμοι καθώς και νέα αντιλαϊκά μέτρα που ζητάνε τα μονοπώλια για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά. Ουσιαστικά δε θα αλλάξει καμία κυβερνητική πολιτική αφού η πραγματική εξουσία, η οικονομία, βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου που απαιτεί συνεχώς μείωση του εργατικού κόστους για να επενδύσει.
Την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή και παντού:
Γιατί είναι κόμμα της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή, μέσα στο λαό, κόμμα που δρα με συνέπεια, συνέχεια και ανιδιοτέλεια, κόντρα σε εκβιασμούς και αυταπάτες για την αλλαγή συσχετισμών με στόχο την συνολική ανατροπή.
Γιατί είναι δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, δύναμη που δρα με συνέπεια μέσα στο κίνημα, για την ανασυγκρότησή του.
Γιατί είναι κόμμα ελπίδας και προοπτικής.
Γιατί είναι η δύναμη που θα είναι δίπλα του χωρίς υποχωρήσεις και ταλαντεύσεις, όπως έκανε πάντα σε όλη τη μακρόχρονη πορεία του, για να οργανώσει αποτελεσματικά την πάλη του.
Γιατί είναι η δύναμη που συμβάλει σταθερά με όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας όλων των καταπιεσμένων.
Δυνατό ΚΚΕ, για να ανοιχτεί ο δρόμος για τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για την κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, που σ' αυτήν το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Τόνισε επίσης, ότι ο λαός δεν πρέπει να  υποκύψει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς που θα ασκηθούν, να μην υποκύψει στην ανάγκη του να «φύγουν αυτοί» και να δοκιμάσουμε τους άλλους. Η λογική του μικρότερου κακού είναι που μας οδήγησε στα ίδια, αν όχι χειρότερα, αποτελέσματα. Να απορρίψει κάθε κυβέρνηση που σκοπεύει να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου με μικρές κι ανούσιες παραλλαγές. Να μην παρασυρθεί κι από τα διάφορα νεοφώτιστα κόμματα (ΠΟΤΑΜΙ κ.λπ) που αν χρειαστεί πολύ πρόθυμα θα παίξουν το ρόλο της «συγκολλητικής ουσίας» για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Και οι δύο διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας, από διαφορετική αφετηρία και με διαφορετική τακτική, έχουν τον ίδιο στόχο, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κινδυνολογεί και εκβιάζει δήθεν για να μη χαθούν οι θυσίες του λαού, ώστε να εξασφαλίσει την λαϊκή υποταγή στη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αμφισβητεί την ΕΕ, υποστηρίζει ότι είναι καλύτερος διαχειριστής για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Όποια όμως κι αν είναι η διαχειριστική πρόταση θα φέρει νέα επώδυνα μέτρα για το λαό. 
Τέλος ο Τάκης Πότσος επισήμανε ότι το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε όποιον και όποια δε συμβιβάζεται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια και τους καλεί να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, για ν' ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.

Ρόδος 9-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/