Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Παρέμβαση της προέδρου της Λούκας Τ. Κατσέλη στην ετήσια ημερίδα «The State of the Union»


Παρέμβαση της προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκας Τ. Κατσέλη στην ετήσια ημερίδα «The State of the Union» του European University Institute που έγινε στην Φλωρεντία στις 9/5/13 με θέμα  "Η μεταναστευτική πολιτική και το μέλλον της Ευρώπης".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 12/5/2013

Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Ευρωσκεπτικισμός και η ξενοφοβία εντείνονται επικίνδυνα.  Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί αποδεικνύονται αδύναμοι να προασπίσουν βασικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα
"H Ευρώπη θα διαλυθεί ,αν δεν υπάρξει ανατροπή των πολιτικών βίαιης λιτότητας που διογκώνουν την ανεργία και οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ", τόνισε η  Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας»  Λούκα Τ. Κατσέλη στην παρέμβασή της στα πλαίσια των εργασιών του ετήσιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στην Φλωρεντία για "Το Παρόν και το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» που μίλησε με θέμα " Ανεργία και Μεταναστευτική Πολιτική»  έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας  ότι «οι Ευρωπαίοι πολίτες χάνουν κάθε μέρα και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς που αποδεικνύονται αδύναμοι να προασπίσουν βασικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα» .
Ο Ευρωσκεπτικισμός και η ξενοφοβία εντείνονται επικίνδυνα. Σ ένα τέτοιο κλίμα η αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η ομαλή ένταξη των μεταναστών στην αγορά εργασίας και στις τοπικές κοινωνίες καθίσταται αδύνατη " συνέχισε.
Αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες αναγκαίες αλλαγές στην Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική ενόψει της γήρανσης του πληθυσμού, (π.χ. διεύρυνση δυνατότητας νόμιμης μετακίνησης και διαμονής μεταναστών, πρόσβαση στην αγορά εργασίας μελών οικογενειών, σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με χώρες αποστολής κλπ), η Λούκα Τ. Κατσέλη κατέληξε ότι αυτές οι επιλογές συνδέονται στενά με την δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής οικονομίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
"Όσο οι Ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες θεωρούν ότι το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας θα κερδηθεί μέσα από μειώσεις μισθών , πλήρη ανασφάλεια στους όρους εργασίας και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους , τόσο η Ευρώπη θα χάνει την παραγωγική της δυναμικότητα και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της και θα γίνεται προορισμός ανειδίκευτης εργασίας . Μόνο μια Ευρωπαϊκή στρατηγική προώθησης επενδύσεων , καινοτομίας , διαρκούς αναβάθμισης δεξιοτήτων και ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών είναι συμβατή με μια ανοικτή, δημοκρατική και δυναμική Ευρώπη" είπε.
Στο ίδιο Συνέδριο  μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso , o Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μartin Schulz, o Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev, , οι πρώην Πρωθυπουργοί της Ιταλίας Mario Monti ,  Giuliano Amato  και Massimo  D'Alema ,η Υπουργός  Εξωτερικών  της Ιταλίας Emma Bonino , η Υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και  Ένταξης  Cecile Kyenge,  η Επίτροπος Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής  Cecilia Malstrom, ο Γενικός Γραμματέας της Συμπαράταξης Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hannes Swoboda και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και δημοσιογραφικό  χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/