Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΝΑΤΟ- Ε.Ένωση: Επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν!


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
             www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289                  
                                                                                                                            10 -5-2013
                         ΝΑΤΟ- Ε.Ένωση: Επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν!
  Φαίνεται τελικά, πως το σχέδιο Ανάν είχε θαφτεί για να νεκρανασταθεί. Ο κομισάριος της Ε. Ένωσης Όλι Ρεν μιλώντας ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ανέφερε ότι «η επανένωση του νησιού θα έδινε μεγάλη ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου». Τόνισε, μάλιστα, πως «τώρα είναι η ώρα να νεκρανασταθεί η διαδικασία προς την ενοποίηση», πράγμα που ερμηνεύεται ως προάγγελος της επαναφοράς του επαίσχυντου σχεδίου Ανάν που είχε καταδικασθεί από το 76% του κυπριακού λαού στο δημοψήφισμα του 2004 . Των δηλώσεων του Όλι Ρεν είχαν μάλιστα προηγηθεί ανάλογες δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν.
  Η Ε. Ένωση, εκμεταλλευόμενη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που η ίδια προκάλεσε και δημιούργησε στο νησί αλλά και την κυβέρνηση Αναστασιάδη που αποτελεί πειθήνιο όργανό της ετοιμάζεται να προωθήσει μια νέα μορφή του επαίσχυντου σχεδίου Ανάν ευ-ελπιστώντας στο «μούδιασμα» του λαού της Κύπρου από το βαρύ πλήγμα που υπέστη από την πρόσφατη επίθεση - πειρατεία της Ε. Ένωσης στο τραπεζικό σύστημα και τη μειοδοσία της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Ποιος είπε ότι τα Μνημόνια δεν συνοδεύονται και δεν συνδυάζονται και με γεωπολιτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις;
Με τη σειρά της, η Τουρκία αρπάζει την ευκαιρία πιέζοντας για ένα νέο γύρο διαπραγμα-τεύσεων. Ο Υπ. Εξ. της τελευταίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερόγλου φροντίζουν σε κάθε δήλωσή τους να καλούν τον Αναστασιάδη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για «οριστική λύση του προβλήματος». Είναι ξεκάθαρο: Η.Π.Α. και Τουρκία προσβλέπουν να νομιμοποιήσουν και να κατοχυρώσουν όσα άρπαξαν με την εισβολή του ΄74, με τα στρατεύματα κατοχής των 45.000 ανδρών στον Βορρά και με το διεθνές έγκλημα του εποικισμού που απαριθμεί πλέον σε 300.000 εποίκους με παράλ-ληλο εξοστρακισμό των τουρκοκυπρίων οι οποίοι έχουν μειωθεί σε 70.000. Μέσα από την ψευδο-επανένωση επιδιώκουν να υπάρξουν πρακτικά δύο κράτη στο νησί. Και όχι μόνο: Με τις άθλιες, μεσαιωνικού τύπου  πρόνοιες του σχεδίου Ανάν, ο τουρκικός Βορράς θα ε-λέγχει απόλυτα και το Νότο, η Κυπριακή Δημοκρατία, ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ, θα διαλυθεί.
Η διάσπαση του ενιαίου χώρου Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη σύμφωνα με τις διαθέσεις του Ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού ακολουθεί κατά βήμα τα Μνημόνια και βρίσκεται προ των πυλών. Δεν πέρασαν παρά δύο εβδομάδες από τότε που ο κ. Νταβούτογλου μιλώντας στην τουρκική Βουλή χαρακτήρισε τουρκικό έδαφος τα νησιά Φούρνοι, Καλόλημνος, Οινούσσες, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι κ.ά.!
Μετά απ΄ όλα αυτά, η τρικομματική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αναβαθμισμένο απ΄ τη συμφωνία του Ερζερούμ «Ελληνοτουρκικό διάλογο» που γίνεται για απαράδεκτες τουρκι-κές αξιώσεις επί ελληνικού κυριαρχικού χώρου στο Αιγαίο; Θα συνεχίσει να συμμετέχει στη νέα δομή του ΝΑΤΟ που καταργεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στην ίδια περιοχή; Θα συνεχίσει να εκτρέφει έτσι την προκλητικότητα της Άγκυρας βάζοντας πλάτη για μια γε-ωπολιτική, εθνική αυτήν την φορά κρίση;
                                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/