Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δημιουργήθηκε ως μετωπικό σχήμα, με πρωταρχικό σκοπό να επιτύχει την ενότητα των κατακερματισμένων δυνάμεων της Αριστεράς…


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
            www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289
                                                        
                                                                                              Αθήνα 14/05/2013
   Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες περί κλεισίματος κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:
   Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δημιουργήθηκε ως μετωπικό σχήμα, με πρωταρχικό σκοπό να επιτύχει την ενότητα των κατακερματισμένων δυνάμεων της Αριστεράς και του συνεπή σοσιαλιστικού και προοδευτικού χώρου, ώστε να δημιουργηθεί το «αντίπαλο δέος» της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού απέναντι στην νεοφιλελεύθερη επιδρομή.
  Ιδρύθηκε, για να μπορέσουν να συμπαραταχθούν διαφορετικά ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία και κρατούν την ξεχωριστή τους φυσιογνωμίας, αλλά μπορούν και πρέπει να συμπαραταχθούν στην προηγούμενη υπόθεση και στην ανάδειξη μιας νέας-ριζικά διαφορετικής- εξουσίας στον τόπο.
   Η στρατηγική και η φιλοσοφία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν εκείνη η οποία τον ανέδειξε από το 3% και την αμφίβολη τότε είσοδό του στην Βουλή,  στο σημερινό 27% και στη δυνατότητα να θέσει στόχο νέας εξουσίας.
   Η ίδια στρατηγική είναι εκείνη που μπορεί να τον οδηγήσει στην περαιτέρω ριζοσπαστικοποίησή και μαζικοποίησή του και στο προχώρημα της σύγκρουσης με το καθεστώς της υποτέλειας, των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και της Ευρωζώνης,  που εξολοθρεύει τα πάντα.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τη σύγκρουση και όχι «να προσαρμοσθεί» στις επιταγές του κου Κεδίκογλου, που επιθυμεί να «λειάνει» το πολιτικό σύστημα σύμφωνα με τα δικά του μέτρα και σταθμά . Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα δεν έρχεται σε αντίθεση και δεν αποκλείει την διατήρηση του συμμαχικού-μετωπικού του χαρακτήρα.
    Κάτω από αυτό το σκεπτικό το ΔΗΚΚΙ συνεχίζει την πορεία του και έχει συγκαλέσει , το προγραμματισμένο με βάση το Καταστατικό του, 5ο Συνέδριό του, στις 14 και 15 Ιουνίου στην Αθήνα , όπου θα σταθεί αναλυτικότερα και στα ζητήματα αυτά.  
                                                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/