Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τη σύγκρουση και όχι «να προσαρμοσθεί» στις επιταγές του κου Κεδίκογλου…


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
            www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289
                                                        
                                                                                              Αθήνα 16/05/2013
Πρόταση για την αναβολή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
  
 Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αναβολή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αύριο Παρασκευή 17-5 το μεσημέρι, έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση κατά την οποία:
 Η Πολιτική Γραμματεία θα πρέπει σε μία και μόνη συνεδρίαση της express να αποφασίσει για την νέα δομή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και λίγες μόλις ώρες μετά να συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή (Σαββάτο πρωί) για να καταλήξει τα τελικά κείμενα του Προσυνεδριακού Διαλόγου.
   Είναι εμφανές ότι προτάσεις σαν αυτές που έθεσε από ραδιοφώνου ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας και αφορούν την πλήρη αλλαγή της οργανωτικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και την εγκατάλειψη των μέχρι τώρα συζητημένων (μεταβατική περίοδος μέχρι το 2ο συνέδριο, διπλή ένταξη σε ΣΥΡΙΖΑ και συνιστώσες, λειτουργία τάσεων) δεν μπορούν να συζητηθούν μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά έως συνθληπτικά χρονικά πλαίσια.
   Θα ξεκινήσει έτσι ένας προσυνεδριακός διάλογος χωρίς να υπάρχει το κοινά αποδεκτό, αναγκαίο κείμενο-πλαίσιο επάνω στο οποίο θα έπρεπε να διεξαχθεί. Θα καταλήξουμε έτσι με την χειρότερη δυνατή διαδικασία σε ένα συνέδριο στις 10-14 Ιουλίου δηλαδή σε μία περίοδο που έτσι κι αλλιώς δεν βοηθάει για την διεξαγωγή ενός ουσιαστικού Συνεδρίου. Γενάτε επομένως το ερώτημα: Γιατί όλη αυτή η συμπίεση του χρόνου; Σε τι μπορεί να βοηθήσει μια τέτοια διεργασία την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και την υπόθεση της ανατροπής του νεοφιλελεύθερου - νεοταξικού καθεστώτος;
   Πιστεύουμε πως μόνο μερικά βήματα πίσω μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα μια τέτοια εξέλιξη και ο μόνος που θα ωφεληθεί θα είναι η τρικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά που σέρνει τον χορό κατά των συνιστωσών και των κατακτημένων διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
   Μετά από αυτά πιστεύουμε ότι η αναβολή του συνεδρίου για το φθινόπωρο είναι η καλύτερη δυνατή λύση.
   Όσον αφορά τις ειδικότερες  θέσεις μας για τις προτάσεις που διετύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας παραθέτουμε την ανακοίνωσή μας στις 14-5-2013.


Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες περί κλεισίματος κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:
   Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δημιουργήθηκε ως μετωπικό σχήμα, με πρωταρχικό σκοπό να επιτύχει την ενότητα των κατακερματισμένων δυνάμεων της Αριστεράς και του συνεπή σοσιαλιστικού και προοδευτικού χώρου, ώστε να δημιουργηθεί το «αντίπαλο δέος» της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού απέναντι στην νεοφιλελεύθερη επιδρομή.
  Ιδρύθηκε, για να μπορέσουν να συμπαραταχθούν διαφορετικά ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία και κρατούν την ξεχωριστή τους φυσιογνωμίας, αλλά μπορούν και πρέπει να συμπαραταχθούν στην προηγούμενη υπόθεση και στην ανάδειξη μιας νέας-ριζικά διαφορετικής- εξουσίας στον τόπο.
   Η στρατηγική και η φιλοσοφία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν εκείνη η οποία τον ανέδειξε από το 3% και την αμφίβολη τότε είσοδό του στην Βουλή,  στο σημερινό 27% και στη δυνατότητα να θέσει στόχο νέας εξουσίας.
   Η ίδια στρατηγική είναι εκείνη που μπορεί να τον οδηγήσει στην περαιτέρω ριζοσπαστικοποίησή και μαζικοποίησή του και στο προχώρημα της σύγκρουσης με το καθεστώς της υποτέλειας, των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και της Ευρωζώνης,  που εξολοθρεύει τα πάντα.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τη σύγκρουση και όχι «να προσαρμοσθεί» στις επιταγές του κου Κεδίκογλου, που επιθυμεί να «λειάνει» το πολιτικό σύστημα σύμφωνα με τα δικά του μέτρα και σταθμά . Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα δεν έρχεται σε αντίθεση και δεν αποκλείει την διατήρηση του συμμαχικού-μετωπικού του χαρακτήρα.
    Κάτω από αυτό το σκεπτικό το ΔΗΚΚΙ συνεχίζει την πορεία του και έχει συγκαλέσει , το προγραμματισμένο με βάση το Καταστατικό του, 5ο Συνέδριό του, στις 14 και 15 Ιουνίου στην Αθήνα , όπου θα σταθεί αναλυτικότερα και στα ζητήματα αυτά.  
                                                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/