Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο


ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013

Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο, από το Σικάγο του 1886,  την Καισαριανή του 1944, μέχρι και σήμερα. 
Χρειάστηκαν χρόνια αγώνων και χρόνια ζωής για να κατακτηθεί το 8ωρο, η κυριακάτικη αργία, ο μισθός, η ασφάλιση, η σύνταξη, δικαιώματα σε υγεία και παιδεία.

Χρειάστηκε να χυθούν ποταμοί αίματος για ν’ αποσπάσει η εργατική τάξη από τους εκμεταλλευτές της αυτές τις κατακτήσεις που σήμερα πήρανε πίσω.
Αυτές οι μέρες φωτίζουν όλες τις μέρες που οι λαοί αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση, το φασισμό και τους πολέμους, που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα για να μαζεύουν αμύθητα κέρδη μια χούφτα παράσιτα.
Είναι μέρες που εμπνέουν τη νίκη, τη δύναμη και τη θέληση να απελευθερωθούν οι λαοί από τους καταπιεστές τους.
127 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα. Δεν μας αξίζει να μας αφήνουν απλήρωτους οι εργοδότες. Να γυρίζουμε στο σπίτι χωρίς μεροκάματο.
Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι σ’ αυτή τη  σύγχρονη σκλαβιά.
Οι εργάτες της κάθε Μανωλάδας, οι εργάτες στα εργοστάσια, στα καράβια, στα ξενοδοχεία, οι υπάλληλοι στο δημόσιο έχουν κοινή μοίρα, κοινό ταξικό εχθρό.  Οι αλυσίδες της εκμετάλλευσης γίνονται κάθε μέρα και πιο σφιχτές, πιο βαριές , πιο ασήκωτες.
Πρέπει να τις σπάσουμε.
Δεν πρέπει σήμερα να ανεχτούμε τη θηλειά που μας βάζουν οι τράπεζες , οι εφορίες, τα απανωτά χαράτσια, οι αυξήσεις στη ΔΕΗ , στο νερό, στα δημοτικά τέλη.
Δεν πρέπει ν’ ανεχτούμε τους σημερινούς Καιάδες που έχουν δημιουργήσει και πετούν μέσα σαν άχρηστους τους αρρώστους που δεν έχουν να πληρώσουν φάρμακα και εξετάσεις, τα παιδιά που λιμοκτονούν, τα άνεργα παιδιά μας.
Φτάνει πια. Το σύστημά τους ο καπιταλισμός, δεν εξανθρωπίζεται. Σαπίζει και μας στέλλει καθημερινά στην φτώχεια, στη δυστυχία.
Σήμερα, πια, δε γιορτάζουμε! Διεκδικούμε, απαιτούμε, τον πλούτο που παράγουμε και μας ανήκει. Απαιτούμε να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας και να χαράξουμε εμείς το δικό μας μέλλον. Τη δική μας εξουσία, τη δική μας οικονομία. Αυτή που θα δίνει στο λαό τη δυνατότητα σήμερα ν’ αξιοποιήσει όλη τη τεχνολογία, την επιστημονική γνώση, τις πηγές πλούτου της χώρας μας, για να ζήσει  μία αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τον πλούτο που παράγει.
 Το ΠΑΜΕ μέσα από κάθε μικρή και μεγάλη μάχη προετοιμάζει  την εργατική τάξη να παίξει τον πρωτοπόρο ρόλο της. Να κατανοήσει πολύ καλύτερα το σήμερα, τις αιτίες των προβλημάτων του που της κρύβουν  και έτσι θα πάρει θάρρος, κουράγιο, αυτοπεποίθηση ακόμα και αυτός που διστάζει, θα συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο κόσμος όχι μόνο πρέπει, αλλά και μπορεί να αλλάξει.
Χωρίς αυταπάτες για μια διαφορετική διαχείριση που θα αφήνει αλώβητο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την κερδοφορία του, προχωράμε. 
Δεν θα τους επιτρέψουμε να χτίσουν την ανάπτυξή τους, την κερδοφορία τους πάνω στα ερείπια των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Στους μισθούς των 400 ευρώ. Δεν θα επιτρέψουμε στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να μας σύρουν στο συμβιβασμό για να σωθούν οι επιχειρηματίες.
Υπάρχει διέξοδος!  Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους , τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας.
Ολοι μαζί ενωμένοι, ένας για όλους και όλοι για έναν.
Με οργάνωση - ενότητα - συμμαχία θα τραβήξουμε μπροστά, για την ανατροπή, για μια άλλη εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/