Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Δήλωση της προέδρου της Λούκας Τ. Κατσέλη για τις ενδοκομματικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την οικονομική διαχείριση και το χρέος του.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 2/05/2013

Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΛΟΥΚΑΣ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ
Κατά την συνέντευξή της με τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο στην εκπομπή «Οι Αντίθετοι» του ρ/σ Alpha989, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη είπε τα εξής:
«Το θέμα που συζητείται δημοσίως έχει χάσει τον πολιτικό του χαρακτήρα και εκτυλίσσεται σε αντιπαράθεση και ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών.
Ο επιμερισμός  ευθυνών οφείλει να γίνει αλλά σε πολιτική βάση.
Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε με αντίστοιχο τρόπο με αυτό των νοικοκυριών και της χώρας.
Η εκλογική του δύναμη έπεσε από το 48% στο 5% ως απόρροια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του επιλογών. Επομένως, η εγγυημένη χρηματοδότησή του από τον προϋπολογισμό και τις τράπεζες μειώθηκε δραματικά και το συσσωρευμένο χρέος των 110εκ.€ δεν είναι ούτε βιώσιμο ούτε διαχειρίσιμο. 
Η ευθύνες γι αυτό βαρύνουν όλους όσους το οδήγησαν ως εδώ: Προέδρους, Γενικούς Γραμματείς και Πολιτικά Συμβούλια που δεν κρατούσαν αποστάσεις από τις κυβερνητικές πρακτικές αλλά, αντίθετα, ταυτίστηκαν μ’ αυτές.
Μεγάλη ευθύνη, ακόμα μέχρι και επιπέδου απιστίας, έχουν οι Τράπεζες που τα περασμένα χρόνια δάνειζαν αφειδώς τα κόμματα στη βάση «μελλοντικών εικονικών επιχορηγήσεων». Γι αυτό και η τρικομματική συγκυβέρνηση βιάστηκε να περάσει τροπολογία για την απαλλαγή τους από αυτές τις ευθύνες.
Γι αυτούς, ίσως, τους λόγους η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στην αδιαφανή και προβληματική  διαχείριση των πόρων του ΠΑΣΟΚ. Ένα νοσηρό φαινόμενο που δυστυχώς αφορά σίγουρα τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και οργανισμών και που οφείλει να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/