Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ 10.30! Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!                 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 16ης ΜΑΗ 2013
Οι τελευταίες εξελίξεις  που αφορούν στο Υπουργείο Παιδείας (επιβεβαίωση συγχωνεύσεων, μηδενικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα, επιστράτευση καθηγητών)δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό σε μας τους γονείς. Η διογκούμενη υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας  αλλά και η συνεχής οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών μας, μας επιβάλλουν το μόνο δρόμο που μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση: συλλογικός μαζικός αγώνας μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους για τη στήριξη του δημόσιου και δωρεάν σχολείου. Για τα δικά μας παιδιά η μόνη μορφωτική διέξοδος είναι το Δημόσιο Σχολείο γι’ αυτό και δηλώνουμε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε πάση θυσία!  Ξεκινώντας τη μάχη ενάντια στις επικείμενες συγχωνεύσεις- συμπτύξεις σχολείων και τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων, δεν βάζουμε στο περιθώριο τα πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο: υποχρηματοδότηση, βιβλία, κενά, υποσιτισμός, μεταφορά μαθητών κ.ο.κ.  Ξέρουμε καλά ότι αυτό που επιχειρείται σήμερα δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο. Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται ούτε για λογιστικό λάθος, ούτε απλά για δημοσιονομικές περικοπές. Μέσα από τη δημιουργία του σχολείου που αυτοί ονομάζουν «νέο» αλλά στην πραγματικότητα είναι και παλιό και γνώριμο, χτυπάνε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας σήμερα, για να χτυπήσουν τα εργασιακά  τους δικαιώματα με ευκολία αύριο. Διαμορφώνουν τον αυριανό εργαζόμενο ημιμαθή, χειραγωγημένο και πειθήνιο.
Δεν θα το ανεχτούμε!
Όλοι οι κόποι μιας ζωής , οι θυσίες και η ταλαιπωρία για να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον δεν θα πάνε χαμένα! Οι γονείς της Ρόδου αλλά και οι γονείς κάθε γωνιάς της Ελλάδας θα δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας, τον κοινό αγώνα μας  και θα διεκδικήσουμε όχι μόνο να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης αλλά και ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο αντάξιο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας. Ένα σχολείο που οι μαθητές  θα παίρνουν ολόπλευρη επιστημονική γνώση, θα αποκτούν κριτική σκέψη και εφόδια για το μέλλον, χωρίς η μόρφωσή τους να εξαρτάται από την τσέπη του γονιού. Η κινητοποίηση μας ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και σχολείων και στο σύνολο των προβλημάτων του Δημόσιου Σχολείου θα σημάνει και τη συνέχεια σε πολύμορφους αγώνες μαζί με τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς , μαζικούς φορείς  παλεύοντας για το κοινό μας συμφέρον, το συμφέρον των παιδιών μας.
Διεκδικούμε :
Καμιά  συγχώνευση σχολείου – κατάργηση  σύμπτυξη  τμήματος, που μοιραία θα οδηγήσει σε πολυπληθή τμήματα στις πόλεις και στο κλείσιμο των σχολείων στα χωριά.
Έκτακτη χρηματοδότηση τώρα για τα σχολεία .
Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα δημόσια σχολεία .
•Όχι στον αυταρχισμό και την καταστολή των αγώνων των εργαζομένων. Να αρθεί άμεσα η επιστράτευση των καθηγητών.
Όχι στην κατάργηση του ενιαίου  δωρεάν βιβλίου.
Να δοθεί ένα μικρογεύμα σε κάθε μαθητή σε όλα τα σχολεία.
Αναβαθμισμένη ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/