Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«MARE NOSTRUM IV: Ζητήματα Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική»:


Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από περιφερειακές συγκρούσεις, κοινωνικές αναταραχές, εξεγέρσεις και οι οικονομίες των περισσότερων κρατών διεθνώς δοκιμάζονται, η Μεσόγειος βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Εκεί που συναντιούνται η Ευρώπη, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή και η Βόρειος Αφρική, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες είναι πολλές. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και ειδικότερα η κατεύθυνση των Διεθνών Σχέσεων & Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου παίρνουν για ακόμα μια χρονιά τη φυσική τους θέση απέναντι στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο, διοργανώνοντας την ετήσια ημερίδα MARE NOSTRUM για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται δυνατή λόγω της συμβολής προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, αποφοίτων και διδακτικού προσωπικού του Τμήματος. Η ημερίδα MARE NOSTRUM, με φετινό τίτλο «Ζητήματα Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική», αποτελεί σαφή ένδειξη των ικανοτήτων και του ζήλου του προσωπικού δυναμικού του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών. Φέτος, η συνεισφορά στην ανάλυση και επεξήγηση των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου εμπλουτίστηκε με τη δημιουργία του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής-Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού (ΚΕΜΜΕΠ – www.kemmep.gr), το οποίο είναι συνεργαζόμενο μέρος στη διεξαγωγή της φετινής ημερίδας.  

Η ημερίδα συνεχίζει να διατηρεί την ανεξαρτησία της από κομματικούς, παραταξιακούς και άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ είναι ανοιχτή στις ξεχωριστές προσεγγίσεις κάθε ατόμου που συμμετέχει σε αυτήν.

Η ημερίδα «MARE NOSTRUM IV:  Ζητήματα Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Μαϊου, 2013, από τις 10.30 πμ έως τις 18.00 μμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με την πολύτιμη στήριξη από το «Σπίτι της Ευρώπης» στη Ρόδο. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί σύντομα.


Ευχαριστούμε για την φιλοξενία,

Από το Γραφείο Τύπου του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο

-- 
Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE

Visit our website 
www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on 
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/