Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Γιάννης Ραγκούσης: Ο,τι φτιάξαμε χαλάνε..


Ο,τι φτιάξαμε χαλάνε.. Δυστυχώς, λίγες ημέρες μετά την επαναφορά των stage στο δημόσιο , έγινε δεκτή από την τρικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά  διακομματική τροπολογία (που την υπογράφουν βουλευτές της ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΑΝΕΛ,ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ) η οποία ουσιαστικά μοιράζει «συγχωροχάρτι» σε όσους παραβίασαν τον νόμο 3870.
Ο νόμος 3870/ Ιούλιος 2010, για τις εκλογικές δαπάνες στις αυτοδιοικητικές εκλογές αποτέλεσε την πρώτη νομοθετική τομή κατά του μαύρου πολιτικού χρήματος..Με το συγκεκριμένο νόμο προχωρήσαμε στην αναθεώρηση των κανόνων προεκλογικής χρηματοδότησης καθώς και στη θέσπιση ισότιμων, διαφανών άρα δίκαιων συνθηκών για όλους..
Αποτέλεσε δε την πρώτη πράξη για την θεσμοθέτηση ανεξάρτητων ελεγκτικών οργάνων που τελικά συστάθηκαν έγκαιρα και λειτούργησαν κανονικά με τα μέλη του δικαστικού σώματος να κατέχουν την πλειοψηφία..Ήταν η πραγματοποίση μιας σημαντικής μεταρρύθμισης πάνω στην οποία βασίστηκαν λίγους μήνες αργότερα οι 75 ριζικές αλλαγές για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση της πολιτικής , κομμάτων και βουλευτών που προετοιμάσαμε τότε στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο νόμος 3870 θέσπισε αυστηρές ποινές για τις εκλογικές παραβάσεις.  Επιπλέον μπήκε ένα τέλος στη διακίνηση ανώνυμων κουπονιών. Θεωρήσαμε δε καθήκον, καθώς και η Δι@υγεια έκανε ήδη τα πρώτα της βήματα,να καθιερωθεί η καθολική δημοσίευση όλων των δαπανών και εσόδων στο διαδίκτυο και για τους συνδυασμούς αλλά και τους υποψηφίους.
Ο νόμος ψηφίστηκε τέλος Ιουλίου 2010 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρχές Αυγούστου, 3 μήνες πριν τις εκλογές. Μέσα σε λίγες ημέρες εκδόθηκε το σύνολο των κανονιστικών αποφάσεων και όλες οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι (όπως πχ τα ανώτατα όρια για κάθε υποψήφιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο κανονισμός λειτουργίας της Κεντρικής Βάσης Δαπανών).  Όλες οι ανωτέρω αποφάσεις και οι εγκύκλιοι κοινοποιήθηκαν αυθημερόν στους συνδυασμούς αλλά και στα πολιτικά κόμματα προκειμένου και αυτά επικουρικά να έχουν πλήρη γνώση για τις αλλαγές που επήλθαν.
Το γεγονός δε , ότι σύμφωνα με την κρίση των ανεξάρτητων επιτροπών το 99% περίπου των συνδυασμών σεβάστηκαν και εφάρμοσαν τον νόμο αποδεικνύει πως ο νόμος ήταν έγκαιρα  γνωστός στους συνδυασμούς ,απολύτως ρεαλιστικός επομένως και αποτελεσματικός.. 
Δυστυχώς, λίγες ημέρες μετά την επαναφορά των stage στο δημόσιο , έγινε δεκτή από την τρικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά διακομματική τροπολογία (που την υπογράφουν βουλευτές της ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΑΝΕΛ,ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ) η οποία ουσιαστικά μοιράζει «συγχωροχάρτι» σε όσους παραβίασαν τον νόμο 3870 και την ίδια στιγμή στέλνει το μήνυμα ότι τόσο η πλειοψηφία των συνδυασμών όσο και οι ανεξάρτητες επιτροπές που εφάρμοσαν κατά γράμμα το νόμο ήταν απλώς " οι ανόητοι και τα κοροίδα ". Και όλα αυτά λίγους μήνες πριν απο τις επερχόμενες νέες εκλογές για την αυτοδιοίκηση στην οποία έχουν μεταφερθεί σημαντικού οικονομικού αντικειμένου αρμοδιότητες όπως το ΕΣΠΑ .. Αλλά έτσι δεν γινόταν πάντα στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης που χρεοκόπησε;

Γι αυτό επαναλαμβάνω ,

με ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο ,

ο,τι φτιάξαμε χαλάνε..


url: http://www.ragkousis.gr/teleutaia-nea/politiko-susthma/872/dhlosh-g-ragkoush-gia-thn-tropologia-ousiastikhs-amnhsteushs-oson-paraviasan-ton-n-3870-gia-to-politiko-xrhma-sthn-autodioikhsh/ 
 
 email: info@ragkousis.gr
    website: www.ragkousis.gr
  Γιάννης Ραγκούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/