Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Για Περιφερειακό συμβούλιο στις 27/04/2013

     Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο ρόλος της Περιφερειακής Αρχής αλλά και των άλλων παρατάξεων στην στήριξη της πολιτικής της ΕΕ και κυβέρνησης .

Ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1)Ηλεκτρονική Περιφέρεια
2)Περιφερειακό Συμβούλιο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Ν.Αιγαίου ή Aegean 2020.

     Η περιφερειακή αρχή μέσα από τη συζήτηση αυτών των θεμάτων έρχεται να υλοποιήσει δράσεις που ενισχύουν παραπέρα την κερδοφορία του κεφαλαίου. Μέχρι τώρα η περιφέρεια έχει υλοποιήσει διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα.. Μέσα από τα προγράμματα αυτά δεν ενισχύθηκε ο πρωτογενής τομέας, που συνεχώς συρρικνώνεται και στα νησιά μας, ούτε ενισχύθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν κατά εκατοντάδες στην περιοχή μας, ούτε βελτιώθηκαν οι υπηρεσίες στην Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία για τα λαϊκά στρώματα.  Τα γεγονότα δείχνουν ότι συνεχώς χειροτερεύει η κατάσταση. Από το αποτέλεσμα της εφαρμογής των προγραμμάτων αυτών κερδισμένοι βγήκαν οι επιχειρηματίες του τουρισμού. Η Περιφερειακή Αρχή υπερηφανεύεται ότι είναι η μόνη περιφέρεια που πήρε 451.000 ευρώ για την Ηλεκτρονική Περιφέρεια, αυτό που δεν μας λέει  είναι, ότι ωφελημένοι θα είναι πάλι οι επιχειρηματίες του τουρισμού.
     Για να δούμε τους στόχους του προγράμματος:
Π.χ. Συμμετοχή των πολιτών στη σχεδιασμένη πολιτική.  Είναι υποκρισία, την στιγμή που όλη η πολιτική είναι σχεδιασμένη και προαποφασισμένη απόλυτα από την ΕΕ, κυβέρνηση, περιφέρεια, να μιλάνε για συμμετοχή των πολιτών στις λήψεις αποφάσεων. Ένας είναι ο στόχος. Να γίνει συνένοχος ο πολίτης με τη δήθεν συμμετοχή του στην επιτροπή διαβούλευσης και ηλεκτρονικής διαβούλευσης, για να μην οργανωθεί και αντιπαλέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

     Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι:
     Η τεχνολογία είναι εργαλείο ανάπτυξης. Επομένως αυτό που μπαίνει ξανά και ξανά είναι: Ανάπτυξη για ποιον; Είναι ξεκάθαρο ότι για την περιφερειακή αρχή αλλά και για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις με επιμέρους διαφοροποιήσεις, η τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία της μεγιστοποίησης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.
    Εμείς προτείνουμε η τεχνολογία ως εργαλείο ανάπτυξης να έχει στο κέντρο του τις ανάγκες των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας. Αυτή η ανάπτυξη προϋπόθεση έχει τα κλειδιά της οικονομίας να αλλάξουν χέρια. Τα μέσα παραγωγής από ιδιοκτησία των μονοπωλιακών ομίλων, να γίνουν ιδιοκτησία του λαού. Αυτό σημαίνει εξουσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.



Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
27/04/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/