Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΟΓΕ: Απόλυση εργαζόμενης εγκύου από την ξενοδοχειακή μονάδα Kresten!!


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Για την απόλυση εργαζόμενης εγκύου  
από την ξενοδοχειακή μονάδα Kresten)
Ο Σύλλογος Γυναικών Ρόδου της Ο.Γ.Ε. μαζί με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση στο ξενοδοχείο Kresten μετά από καταγγελία που έκανε έγκυος εργαζόμενη και μητέρα τριών παιδιών λόγω απόλυσής της. Η εργοδότρια εταιρεία προχώρησε στην εκδικητική απόλυση περισσοτέρων των 35 εργαζομένων πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου. Οι 18 από αυτούς ήταν καμαριέρες και την προηγούμενη χρονιά, παρά τις απειλές της εργοδοσίας για μη επαναπρόσληψη, έκαναν απεργία και πέτυχαν να πληρώνονται έγκαιρα και με μισθούς σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση. Στόχος της εργοδοσίας είναι να προσλάβει νέους κάτω των 25 ετών αφού είναι πιο…φτηνοί (!!!) ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. 
Η απόλυση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η εργοδοσία τη μητρότητα και το δικαίωμα των γυναικών σε αυτή. Παράλληλα, κάνει για ακόμα μια φορά καθαρό πως μπροστά στα συμφέροντα της εργοδοσίας κουρελιάζονται και οι στοιχειώδεις νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν για τη μητρότητα. Επιπλέον, ο εκδικητικός χαρακτήρας της απόλυσης, υπογραμμίζουν το βαθμό στον οποίο έχει σήμερα αποθρασυνθεί η εργοδοσία, ενισχυμένη με το αντιλαϊκό - αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο το οποίο της έχουν εξασφαλίσει διαδοχικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, υλοποιώντας τη στρατηγική της ΕΕ.
Η παρέμβαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ είχε σαν αποτέλεσμα την υποχώρηση της εργοδοσίας, η οποία παρά την αρχική της σκληρή στάση – κάλεσε και την αστυνομία  – επαναπροσέλαβε την έγκυο εργαζόμενη.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόλυση η ΟΓΕ Ρόδου τονίζει στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων: Τα κέρδη των επιχειρήσεων θρέφονται από τον απλήρωτο μόχθο των εργαζομένων, από την καταδίωξη της μητρότητας ως "κόστος", από την καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών και όλων γενικά των εργαζομένων. Στην προσπάθεια να θυσιαστεί κάθε εργατικό δικαίωμα στο βωμό της "ανταγωνιστικότητας" να απαντήσουμε με πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για κοινωνική αναγνώριση και προστασία της μητρότητας, δυναμώνοντας το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, την Κοινωνική Συμμαχία.
Ρόδος, 24/5/2013
ΟΓΕ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/