Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο Σύλλογος Ρόδου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καλεί όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, τις άνεργες και τις νέες, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Για το συλλαλητήριο στις 23 Μάη)

Ο Σύλλογος Ρόδου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καλεί όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, τις άνεργες και τις νέες, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 23 Μάη. Είναι ανάγκη να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στους εργοδότες, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που στόχο έχουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Θέλουν να ξεγράψουν κάθε εργατικό δικαίωμα σε αξιοπρεπείς μισθούς, στην κοινωνική ασφάλιση, σε σταθερούς όρους εργασίας.
Η επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις πρέπει να σημάνει συναγερμό στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Δίπλα στο μισθό και στο μεροκάματο, υπάρχουν ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στις Συλλογικές Συμβάσεις και αφορούν ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες. Η κατάργησή τους θα σημάνει τη χειροτέρευση των όρων εργασίας για τις ίδιες και θα σηματοδοτήσει νέα επιδείνωση της ζωής συνολικά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Γονικές άδειες, μειωμένα ωράρια, ρυθμίσεις για τις εργαζόμενες θηλάζουσες μητέρες, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού στο χώρο δουλειάς, όλα τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες, κινδυνεύουν με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Δίπλα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι Γυναίκες της Ο.Γ.Ε. δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παλεύουμε για να βρεθούν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο και η «αμοιβή» που μας επιφυλάσσουν εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ, είναι η χειροτέρευση των συνθηκών της δουλειάς και της ζωής μας, για να ενισχυθούν τα κέρδη και η «ανταγωνιστικότητα» μιας χούφτας μονοπωλίων.
Δίνουμε μαζικό και μαχητικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου την Πέμπτη 23 Μάη στις 7 το απόγευμα.

Ρόδος, 21/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/