Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για την απόφαση της κυβέρνησης να διατάξει την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14/05/2013

Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση  για την απόφαση της κυβέρνησης να διατάξει την επιστράτευση των εκπαιδευτικών:

          Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την υιοθέτηση πρωτόγνωρων διαδικασιών από την τρικομματική κυβέρνηση που υπονομεύουν επικίνδυνα τους δημοκρατικούς θεσμούς:
Ψήφισε μέσα σε ένα απόγευμα με πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές διαδικασίες  το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο ακυρώνοντας στην ουσία το έργο της βουλής.
Προχώρησε, παραμονές των πανελληνίων εξετάσεων, σε προσχηματικό διάλογο express με τους εκπαιδευτικούς  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη εισαγωγή μέτρων προκειμένου να επιδιώξει λογιστικούς κι όχι εκπαιδευτικούς σκοπούς. Για το λόγο αυτό δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και τους μαθητές αλλά και τις οικογένειες τους ως μοχλό πίεσης.
Εφάρμοσε για 4η φορά μέσα σε ένα χρόνο το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης  που θα πρέπει να αποτελεί ύστατο μέτρο προάσπισης της εθνικής ασφάλειας σε μια δημοκρατία. Στην περίπτωση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών  μάλιστα κινήθηκε στα όρια της συνταγματικότητας καθώς προχωρά στην εφαρμογή του μέτρου αυτού για προληπτικούς λόγους πριν ακόμη κηρυχτεί η απεργία.

          Καλούμε την Κυβέρνηση να συναισθανθεί την αγωνία των μαθητών και με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον να άρει την απόφαση της επιστράτευσης, να προβεί μετά τις εξετάσεις σε ένα ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς  για την λήψη αναγκαίων μέτρων για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Πάνω απ’ όλα όμως  είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να προασπίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς σε μια εποχή που αυτή υπονομεύονται  επικίνδυνα από την ασκούμενη πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/