Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ νομιμοποίησε τη δουλεία


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ νομιμοποίησε τη δουλεία
Με την προχτεσινή συμφωνία που υπέγραψε με τις εργοδοτικές οργανώσεις η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά συμπεριφέρθηκε ως αληθινός «εταίρος» της εργοδοσίας υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά της  και επέβαλε καθεστώς δουλείας γι’ αυτούς που πήγε να εκπροσωπήσει.
Νομιμοποίησε την μείωση των μισθών κατά 22% και 32% του κατώτατου μισθού που έγινε με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) του Φλεβάρη του 2012 - δηλαδή μονομερώς και ούτε καν με νόμο που συζήτησε η Βουλή , δηλαδή από τα 751 ευρώ στα 586 ευρώ για τους άνω των 25 και στα 511 για τους κάτω των 25.
Νομιμοποίησαν νομοθετικές παρεμβάσεις.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιχειρεί να συγκαλύψει την αντεργατική επιλογή της, προβάλλοντας τη «διάσωση» του επιδόματος γάμου, τη στιγμή που αποδέχεται ατόφια όλα τα αντεργατικά τερατουργήματα και τα αποτελέσματα που παράγουν για να σωθεί η «ανταγωνιστικότητα» της οικονομίας!
Οι εργοδότες, έχοντας λυμένα τα χέρια τους, θα αλωνίζουν στις επιχειρήσεις τους - κάτεργα, αξιώνοντας ακόμα μεγαλύτερα προνόμια, κάτι που έσπευσαν να κάνουν αμέσως ζητώντας να ενεργοποιηθεί το λεγόμενο «Βήμα Διαλόγου», που είχαν θεσμοθετήσει πάλι με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πριν από 5 χρόνια.

Η πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, σε κάθε κλάδο, κάθε τόπο δουλειάς, αφού αυτές συνδέονται συνολικά με τους όρους εργασίας, αφορούν κατακτήσεις που έχουν αποσπάσει οι εργάτες με τη δύναμη της ταξικής οργάνωσης και πάλης.  Το επόμενο διάστημα, οι εργοδότες θα εντείνουν τις πιέσεις τους για υπογραφή ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων που θα καταργούν μια σειρά από ευνοϊκές διατάξεις. Ήδη σε πολλές επιχειρήσεις του νησιού είναι μια πραγματικότητα.
Η επίθεση της εργοδοσίας και των κομμάτων της  στην εργατική τάξη είναι ολομέτωπη, ανελέητη και χωρίς τέλος.
Καλούμε και τα 31 σωματεία του νησιού μας, τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου  να προχωρήσουν σε ενημέρωση των συναδέλφων στους χώρους εργασίας, να γίνουν γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις καταδίκης της σύμβασης ντροπής. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν  τη κατάσταση στα χέρια τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο υπεράσπισης των Συλλογικών Συμβάσεων που οργανώνει το ΠΑΜΕ και στη Ρόδο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου 23 Μάη στις 7:00 μ.μ.
 Ρόδος 16/05/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/