Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Οι εχθροί της Δημοκρατίας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα…


Δελτίο τύπου για την εκδήλωση «Οι εχθροί της Δημοκρατίας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» από τον καθηγητή Εγκληματολογίας κ. Ιωάννη Πανούση: 


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) και το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο οργανώνουν εκδήλωση για να τιμήσουν την Ημέρα της Ευρώπης (9η Μαΐου) την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Ακταίον», στις 7 το βράδυ με ομιλητή τον πολύ γνωστό και καταξιωμένο Καθηγητή Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Πανούση,  ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Οι εχθροί της Δημοκρατίας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το μοναδικό πολιτικο-οικονομικό επίτευγμα που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από μισό αιώνα με κύριο στόχο την αποτροπή ενός νέου πολέμου, την διασφάλιση της Δημοκρατίας για τα κράτη μέλη της αλλά και την εξασφάλιση της ευημερίας για τους λαούς που συντάσσονται στους κόλπους της, αυτήν την περίοδο περνά ίσως την μεγαλύτερη κρίση από συστάσεως της. Η κρίση θολώνει στην συνείδηση των Ευρωπαίων πολιτών τις μέχρι τώρα μοναδικές επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποδεικνύει ότι δεν είναι κρίση μόνο οικονομική αλλά και θεσμική. Είναι κρίση αξιών που ίσως ξεκίνησε μετά την μεγάλη διεύρυνση που δεν ακολουθήθηκε από την απαραίτητη εμβάθυνση. Είναι μια κρίση την οποία ο ευρωπαϊκός μηχανισμός δεν μπόρεσε να προβλέψει, ούτε να αποτρέψει και που σήμερα για να την γιατρέψει επιβάλλει επώδυνα μέτρα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου θέτοντας σε κίνδυνο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και προκαλώντας  κύματα αγανάκτησης στους λαούς της που υφίστανται τις συνέπειες ενός οικονομικού πολέμου.
Όλα αυτά έχουν ενισχύσει τον ευρω-σκεπτικισμό αλλά έχουν προκαλέσει διάφορες συνέπειες που αντανακλώνται στις συμπεριφορές των ανθρώπων. 

Με αφορμή όλα τα παραπάνω ζητάμε από τον ομιλητή κ. Ιωάννη Πανούση να μας πει δυο λόγια για τους Εχθρούς της Δημοκρατίας και μας λέει:

«Η δημοκρατία ως αξία έχει ιστορικά ανανοηματοδοτούμενο περιεχόμενο. Ανελεύθερη όμως Δημοκρατία, της οποίας η λειτουργία συνιστά αυτοσκοπό που δικαιολογεί τη σχετικοποίηση των αξιών ατομικής και πολιτικής ελευθερίας, δε μπορεί να γίνει δεκτή.
Δημοκρατία δεν είναι το όνομα που δίνουν σ’ ένα πολίτευμα οι ίδιοι οι ασκούντες την εξουσία, γιατί η «αυταρχική δημοκρατία» προκαλεί την πολιτική ανυπακοή των πολιτών στο όνομα της διαφύλαξης των δημοκρατικών αξιών».

Η παρουσίαση του πολύ επίκαιρου θέματος προμηνύεται όχι απλά ενδιαφέρουσα αλλά συναρπαστική. 
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ευχαριστούμε για την φιλοξενία,

Από το Γραφείο Τύπου του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο


Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE

Visit our website 
www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on 
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/