Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αντιφασιστική Συγκέντρωση για τη δίκη του Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΗ, στις 10 π.μ., στο Α Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)
Τη Δευτέρα 4 Μάρτη στο Α Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζεται - μετά από την άρση της βουλευτικής ασυλίας του - ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για την επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.Το αυτοκίνητό του αναγνωρίστηκε από πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Τις μέρες εκείνες, γινόταν η«Γιορτή Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής στου Ζωγράφου και η μεταφερόμενη συμμορία που είχε επιτεθεί στον φοιτητή «προπαγάνδιζε» την φασιστική εκδήλωση στην Πανεπιστημιούπολη ρίχνοντας τρυκάκια της Χρυσής Αυγής και τραμπουκίζοντας νέους με προτίμηση σε όσους είχαν μακριά μαλλιά, φορούσαν σκουλαρίκια, κ.λ.π.
Από τότε μέχρι σήμερα, με δεδομένη την κοινοβουλευτική κάλυψη, την απροθυμία των ένστολων «Προστατών του Πολίτη» να ασχοληθούν με τη σύλληψη των φασιστικών συμμοριών, και την ιδιαίτερα ανεκτική στάση των δικαστικών αρχών απέναντί τους, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δολοφονικές επιθέσεις: Σε μετανάστες και πρόσφυγες, σε αριστερούς, σε νέους που δεν ταιριάζουν με τα άρια πρότυπα των νεοναζί, σε συνδικαλιστές που ακούνε εργατικά τραγούδια, σε μαθητές που αντιτίθενται στη ρατσιστική και φασιστική βία στα σχολεία. 
Σε πολλές από αυτές, έχουν αναγνωριστεί,δικαστεί ή καταδικαστεί ως δράστες, βουλευτές, μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όμως πολλές δίκες αναβάλλονται διαρκώς, (όπως π.χ. στην περίπτωση της υποψήφιας βουλευτή Α Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Θέμιδας Σκορδέλη και των δύο ομοϊδεατών της για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα - 6 αναβολές). Σε άλλες περιπτώσεις, θύτες και θύματα καταδικάζονται με παρόμοιες ποινές (υπόθεση Βέροιας). Για Χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν με περίστροφα και μαχαίρια, όπως τους δύο Κορίνθιους νεοναζί που συνελλήφθησαν πρόσφατα αποσιωπάται η πολιτική τους ταυτότητα. Ενώ για στυγνούς δολοφόνους που στο σπίτι τους διαθέτουν και πάκα από φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, οι αρχές δεν έκριναν σκόπιμο να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες τους, (όπως στην περίπτωση των Πετραλώνων που οι συλληφθέντες ομολόγησαν την εν ψυχρώ δολοφονία του Σαχζάντ Λοκμάν).
Απέναντι στην προκλητική ασυλία που μέχρι στιγμής απολαμβάνουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ από τις αρχές, καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 4 Μάρτη στις 10 το πρωί στην Αλεξάνδρας και Λουκάρεως. Απαιτούμε να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης στου Ζωγράφου το 2007. Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τη δολοφονική δράση των νεοναζί σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Ποτέ Ξανά Φασισμός!
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/