Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΟΓΕ: Η απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας είναι αρνητική για τα λαϊκά στρώματα


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
e-mail : oge.rhodos@gmail.com
Ρόδος     04/03/2013

Προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Οι συνέπειες της απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας είναι αρνητικές για τα λαϊκά στρώματα, ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ για τις γυναίκες  οι οποίες εκτός των υπολοίπων παροχών υγείας που χρήζουν όλοι, έχουν πρόσθετες και εξειδικευμένες  ανάγκες υγείας οι οποίες προκύπτουν από τον κοινωνικό και βιολογικό τους ρόλο και την ανισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Ασθένειες και επαγγελματικά νοσήματα γυναικών, Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (εξωσωματική), ετήσιο τσεκ απ γυναικολογικών εξετάσεων, εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας, ΑΜΕΑ και φροντίδα όλων των ατόμων της οικογένειας από την γυναίκα σε όλη της τη ζωή, λόγω έλλειψης δημοσίων και δωρεάν υπηρεσιών πρόνοιας.
Ειδικότερα για ορισμένες εξετάσεις (μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, καρκινικός δείκτης, κολονοσκόπηση) εισάγονται περιοριστικά πλαφόν που συνδυάζουν την ηλικία και τον αριθμό εξετάσεων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Έτσι το τεστ Παπανικολάου που πριν χορηγούνταν δωρεάν από τα δημόσια νοσοκομεία, τώρα το κόστος του βαραίνει τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι και εδώ προφανές ότι οι μάζες των ανασφάλιστων έχουν συγκεκριμένο κίνδυνο να μην μπορέσουν να έχουν ακόμα κι αυτές τις εξετάσεις. Δεν ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις  τις οποίες έτσι κι αλλιώς έχουμε πληρώσει μέσω των εισφορών μας στα ασφαλιστικά ταμεία. Το  «επίδομα τοκετού» έχει καταργηθεί. Εδώ και τρεις μήνες ο κανονισμός ορίζει πως το επίδομα των 900€ δικαιούνται μόνο οι γυναίκες που γεννούν στο σπίτι! Αλήθεια, για τι ποσοστό γυναικών μιλάμε, όταν στην ηλικία της αναπαραγωγής των γυναικών, το ποσοστό της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας ξεπερνά το 85% και σε ορισμένες περιπτώσεις το 95% ;;;;;!!!! Μαρτυρίες γυναικών στο νησί μας επιβεβαιώνουν ότι το θέμα αποτελεί βραχνά γι’ αυτές και τις οικογένειές τους καθώς καταφεύγουν σε δάνεια, εράνους και κουμπαράδες για να εξασφαλίσουν τα χρήματα για τη γέννα, χωρίς βεβαίως πάντα εξασφαλισμένα αποτελέσματα.
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, της 8 Μάρτη, η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε) σας καταθέτει αίτημα με το οποίο ζητά από το Νοσοκομείο σας την κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες άνεργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους χωρίς καμία προϋπόθεση.

Η Διοικούσα Επιτροπή
Ανδριανίδου Κατερίνα
Γραμματικοπούλου Αναστασία
Βιτουλαδίτη Κατερίνα
Μιχαηλίδη Ντέπη
Ξυνού Χρύσα
Ρεμπούλη Φλώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/