Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι σφαγιασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα 26-3-2013 ψηφιστικε κατά πλειοψηφια στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου η παράταση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες (15 Μαρτίου-15 Νοεμβρίου 2013) παρά την παρέμβαση που έκανε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας, για τον σφαγιασμό των  δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο .
Ο πρόεδρος του Σωματείου ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ στην τοποθέτηση του είπε τα εξής.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων για την τουριστική περιοδο.Σημερα ζούμε τις πιο βάρβαρες συνθήκες ζωης και της κατάργησης κάθε εργατικού δικαιώματος ,εξαιτίας της επιλογής των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας να ρίξουν όλα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομενων.Στην πραγματικότητα που ζούμε σήμερα καμιά επιχείρηση δεν τηρεί το ωράριο των εργαζομένων ,δεν τηρεί τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασιας.Σημερα αυτό που πραγματικά γίνεται είναι η απλήρωτη εργασία ,η τρομοκρατία και οι απολύσεις. Ακόμα και αυτοί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κρατους,που στην ουσία είναι ανυπαρκτοι,δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να εφαρμόζουν την νομοθεσία που μας επέβαλαν η ΤΡΟΙΚΑ και Ε.Ε.τα τελευταία χρόνια.
Αλήθεια ποια είναι άραγε σήμερα η νομοθεσία που προστατεύει τους εργαζόμενους.

Η υποχώρηση σήμερα στην επέκταση του ωραρίου ανοίγει την όρεξη για γενίκευση σε όλα τα καταστηματα.Την ίδια στιγμή εκατοντάδες μικρομάγαζα στενάζουν και οδηγούνται στο κλείσιμο με αποτέλεσμα να αδυνατούν να κληρώσουν τους εργαζόμενους η¨’τους πετούνε στον δρομο.Σημερα εσείς θέλετε να αποφασίσετε την παράταση ωραρίου των καταστημάτων για μια ακόμα φορά με πρόσχημα τον Τουρισμό.
Γίνεται προσπάθεια να στρωθεί ο δρόμος στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα που περιμένουν πως και πως την παράταση ωραρίου λειτουργίας ακόμα και σε 24ωρη  βάση ,ακόμη και σε κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ,αλλοτε με το πρόσχημα τις κρουαζιέρες που θα πλημμυρίσουν δήθεν την αγορά με ΕΥΡΩ και άλλοτε με το πρόσχημα της προβολής του τουριστικού προϊόντος.

Θέλουν να κάνουν τα νησιά μας «ειδικές ζώνες» ,χωρίς κανένα περιορισμό στα  ωράρια  λειτουργίας και με φθηνό εργατικό προσωπικό.
Η απόφαση αυτή θα δώσει ένα ακόμα χτύπημα σε χιλιάδες μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ,είναι μέρος του πακέτου των μέτρων βίαιης ανατροπής των εργασιακών σχεσεων,καταργησης κεκτημενων δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα ,που επιβάλλονται στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και της «ενίσχυσης της ανταγωνιστικοτητας». Ενα ακόμα χτύπημα που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στο εμπόριο και στο μαζικό ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνων και μικρών εμπόρων για να διευκολυνθούν τα σχέδια των μεγαλέμπορων.
Γι αυτούς τους λόγους ζητάμε να αποσυρθεί το θέμα η’ να καταψηφιστεί από τους Περιφερειακούς Συμβούλους.
Ο κάθε σύμβουλος να αναλογιστεί ότι με την ψήφο του θα είναι συνυπευθυνος για ότι συμβεί εις βάρος των εργαζομένων στον κλάδο ,θα είναι υπεύθυνος όταν χαλάσει η <<εργασιακή ειρήνη>> στον τόπο ,όπως την αποκαλείτε.
Το Σωματείο στέλνει σαφές μυνημα σε κάθε κατεύθυνση ότι θα πολεμήσει κάθε αδικία που θα συμβεί σε βάρος των εργαζομένων και θα οργανώσει αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
             
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/