Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Δυσλειτουργίες προξένησε η αλλαγή στάθμευσης του ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου


Ρόδος 21/03/13
Προς Πρόεδρο ΕΚΑΒ
Κο Δ Παπαγιαννίδη
Κοιν. Υπ Υγείας
κο Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, στη Ρόδο λειτουργούν τρεις τομείς του ΕΚΑΒ. Ο τομέας της Ρόδου με έδρα το Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου, ο τομέας του Έμπωνα με έδρα το Κ Υ Έμπωνα και ο τομέας Αρχαγγέλου με αλλαγή βάρδιας στο Κ Υ Αρχαγγέλου και στάθμευση στην Πυλώνα ή το Περιφερειακό Ιατρείο Λίνδου (2 βάρδιες) και  το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου (1 βάρδια) στάθμευση.
Αυτό το πρόγραμμα το είχαν αποδεχθεί όλοι οι φορείς και έτσι λειτουργούσε μέχρι πρότινος.
Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την αλλαγή στάθμευσης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ του ανατολικού τομέα της Ρόδου από το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου και τις δυσλειτουργίες που προξένησε η αλλαγή, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
1) Ολόκληρη η Ανατολική και Νότια πλευρά του νησιού μένει ακάλυπτη επί έξι ώρες το εικοσιτετράωρο λόγω της χιλιομετρικής απόστασης,30χλμ επί δύο 2 φορές για την κάθε αλλαγή βάρδιας.
2) Κατασπατάληση καυσίμων,180 επιπλέον χλμ ανά εικοσιτετράωρο.
3) Αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενών κατά τις ώρες αλλαγής βάρδιας με αποτέλεσμα να χαθούν ζωές, αλλά και μη έγκαιρη διακομιδή στο πλησιέστερο νοσηλευτικό ίδρυμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
4) Από τότε που έγινε η αλλαγή, μεγάλος αριθμός περιστατικών δεν έχουν εξυπηρετηθεί και οδηγούνται οι ασθενείς με ιδιωτικά ή και αγροτικά οχήματα στο Κ.Υ. Αρχαγγέλου και το Π.Ν. Ρόδου, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους της Ανατολικής και Νότιας Ρόδου, δηλαδή του μισού νησιού!
Επιπλέον στην  εν λόγω περιοχή τους θερινούς μήνες, ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται, λόγω των χιλιάδων τουριστών, με κίνδυνο τυχόν περιστατικά να διασύρουν τη Ρόδο και τη χώρα στο εξωτερικό.
5) Για το θέμα έχει γίνει καταγγελία-αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος έχει διατάξει προκαταρτική εξέταση, ενώ έχει ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν η ανωτέρω αλλαγή έγινε με απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ ή είναι αποτέλεσμα συντεχνιακής αντίληψης και λειτουργίας με την ανοχή της διοίκησης;
Σε κάθε περίπτωση ευελπιστούμε στην άμεση διευθέτηση του θέματος που προέκυψε και την ενημέρωση εκ μέρους σας της ροδιακής κοινωνίας.

Με εκτίμηση

Φιλήμονας Ζαννετίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Δ.Ε. Νότιας Ρόδου

Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου
Δ.Ε. Αρχαγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/