Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η κυβέρνηση πιάνει το βούρδουλα και χτυπά συνταξιούχους – ασφαλισμένους με το νέο χαράτσι που επέβαλε με το «έτσι θέλω» στα φάρμακα.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ
Δελτίο τύπου
Για άλλη μια φορά, από τις αμέτρητες, η κυβέρνηση πιάνει το βούρδουλα και κτυπά συνταξιούχους – ασφαλισμένους με το νέο χαράτσι που επέβαλε με το «έτσι θέλω»  στα φάρμακα.  Μας αναγκάζει να πληρώνουμε  50% συμμετοχή στα πρότυπα φάρμακα ανατρέποντας έτσι τη μέχρι τώρα ιατρική αγωγή.
Με τη νέα ρύθμιση ο ασθενής θα μπορεί να πάρει πρωτότυπο ή αντίγραφο φάρμακο αρκεί να έχει την Ασφαλιστική Τιμή, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή του μέχρι 25%. Σε περίπτωση που το φάρμακο το οποίο θα συνταγογραφήσει ο γιατρός έχει ακριβότερη Λιανική Τιμή από την Ασφαλιστική Τιμή, τότε ο ασθενής θα πληρώσει από την τσέπη του το 50% της διαφοράς Λιανικής - Ασφαλιστικής Τιμής και το υπόλοιπο 50% θα το πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή και πάλι ο ίδιος ο ασθενής μέσω του Ταμείου του.
Είναι να μας εξοργίζει η νέα ανακάλυψη της κυβέρνησης, στο πώς θα ενισχυθούν οι φαρμακοβιομηχανίες και τα κέρδη τους, επινοώντας το κόλπο της διαφορετικής τιμής του γενόσημου και του πρωτότυπου που παίρνει μέχρι σήμερα ένας ασθενής.
Το Υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται ότι για τη «σωστή εφαρμογή αυτού του μέτρου ο ασθενής πρέπει να ζητά από το γιατρό του και το φαρμακοποιό το φαρμακευτικό εκείνο σκεύασμα που η λιανική του τιμή ταυτίζεται με την ασφαλιστική τιμή»! δηλαδή ο άρρωστος θα γίνεται γιατρός, φαρμακοποιός να ζητά φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με τη τσέπη του , που ούτως ή άλλως την άδειασαν, σε βάρος τελικά της υγείας του.
Ποτέ δεν θα χορτάσει η δίψα για κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων, αφού το φάρμακο είναι εμπόρευμα γι’ αυτούς.
Το φάρμακο είναι αγαθό και πρέπει να παρέχεται σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη αποκλειστικά δωρεάν. Το δικαιούμαστε.
Καλούμε τους συνταξιούχους να καταδικάσουν και να καταγγείλουν αυτή τη πολιτική.
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, δίνοντας το "παρών" στην Πανελλαδική Συγκέντρωση  στην Αθήνα στις 19 Απρίλη, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:30π.μ. και πορεία στου Μαξίμου αξιώνοντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας μακριά από πολιτικές και πρακτικές που μετατρέπουν την υγεία σε εμπόρευμα.
Για το Δ.Σ.
        Η Πρόεδρος                                                            Ο Γραμματέας
Ανδρουλιδάκη- Φαρμακίδου Γεωργία                              Γεωργίου Ιωάννης
Ρόδος 28 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/