Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


                                                                                                                                  06/03/2013

Με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα , ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού και π. βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στα εξήντα πέντε χρόνια ελεύθερου βίου που γιορτάζουμε φέτος  ενσωματωμένοι στον εθνικό κορμό της μητέρας πατρίδας, εμείς οι Δωδεκανήσιοι καταφέραμε πολλά. Καταφέραμε να πορευτούμε με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια δημιουργώντας και προοδεύοντας, παρά τις δυσκολίες της νησιωτικότητας , τις αδυναμίες του Εθνικού κέντρου και τις θυσίες που ο καθένας υπέστη και υφίσταται ακόμη και σήμερα εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών και αδιεξόδων που διέρχεται η χώρα.
Παραμείναμε όλοι, αδούλωτοι στο φρόνημα με βαθειά ριζωμένα στην ψυχή μας, τον πολιτισμό μας, την Ελληνικότητά μας , την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Διατηρούμε εσαεί αναλλοίωτες τις αξίες που θεμελίωσαν μορφές όπως ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος με το «Παν μέτρον άριστον»,ο Διαγόρας  και η Καλλιπάτειρα με τα ιδεώδη του Ευ Αγωνίζεσθαι και του θάρρους, ο μεγάλος πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης ο Κώος, με τον ανεπανάληπτο  όρκο για  την άσκηση της Ιατρικής,  ο Ιωάννης με το Ιερό κείμενο της αποκάλυψης που γράφτηκε στην Πάτμο.
Τούτες τις δύσκολες ώρες, που η πατρίδα επιδιώκει ξανά το αυτονόητο, συλλογιζόμαστε τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή , Οδυσσέα Ελύτη : «Ήρθαν  ντυμένοι  «φίλοι»  αμέτρητες  φορές  οι  εχθροί  μου  το  παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους…» Πολλοί ήτανε οι κατακτητές που « ήρθαν ντυμένοι «φίλοι…» στα νησιά μας. Κανένας τους δεν ρίζωσε.
Εμείς οι Δωδεκανήσιοι, σήμερα ξανά διατρανώνουμε την Ελληνικότητά μας. Διατρανώνουμε ότι κάθε μέτρο για ανακήρυξη ΑΟΖ ( Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) και στήριξη της υφαλοκρηπίδας ακόμη και στο πιο μικρό βράχο μας, μας βρίσκει ενωμένους με υψηλό το φρόνημα. Μας βρίσκει αποφασισμένους όπως επί χιλιάδες χρόνια τώρα, να φωνάζουμε με όσο πάθος διαθέτουμε ότι «…κανενός  εχθρού ντυμένου φίλου η φτέρνα δεν θα δέσει ποτέ με το χώμα μας…». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/