Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Δ.Ε.Α.Σ.)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Δ.Ε.Α.Σ.), παράταξης που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου
Στα πλαίσια του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, οι «θεσμικοί» φορείς  Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δωδεκάνησα Ανάπτυξη Απασχόληση», με συντονιστή φορέα την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.)  και εταίρους την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», την Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (Δ.ΕΤ.Α.Π.), την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Δωδεκανήσου «Γεώργιος Γεννηματάς» και την TREKCONSULTING Σύμβουλοι Επιχειρήσεων., ξεκινούν την υλοποίηση επιδοτούμενων σεμιναρίων κατάρτισης για εργαζόμενους και  αυτοαπασχολούμενους σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας με στόχους την αναβάθμιση!!!!  των επαγγελματικών προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Για άλλη μια φορά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ του παραρτήματος Ρόδου , όπου προΐσταται ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ  Μοσχογιάννης Δημήτριος, έχοντας μέλη στο Προεδρείο  του Παραρτήματος του ΙΝ.Ε στη Ρόδο τα μέλη της πλειοψηφίας του Ε.Κ.Ρ  Χατζησάββα  Σάββα και Μπούκλα Ηλία, λειτουργούν ως κοινωνικοί εταίροι της εργοδοσίας. προωθώντας σεμινάρια διάρκειας 40 ωρών με 5ευρώ μικτά, γεγονός που αποτελεί τρανή απόδειξη  κραυγαλέου εργατοπατερισμού.
Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες του νησιού για τον ρόλο και την δράση τους.
Η στρατηγική του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, στο οποίο έβαλε από την αρχή πλάτη η ΓΣΕΕ, δεν είναι η προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, αλλά η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων μέσα από την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Αποδεικνύεται και από τα ίδια τα στοιχεία της ανεργίας στη χώρα μας. Όταν άρχισε το σχετικό πρόγραμμα,  η ανεργία στην Ελλάδα  (2007) ήταν 8%, φέτος που το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και τα κονδύλια έχουν σχεδόν εξαντληθεί η επίσημη ανεργία υπερβαίνει το 27% και τα εργασιακά δικαιώματα παρελθόν.
Κι ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες, πλατιά λαϊκά στρώματα βιώνουν την απόγνωση της ανεργίας και της φτώχειας, την κατάθλιψη, την περιθωριοποίηση, τα λουκέτα, έρχονται ως «συνέταιροι» οι εργατοπατέρες , που αντί το κύριο μέλημα τους να είναι η οργάνωση των αγώνων στην περιοχή , προωθούν Προγράμματα, που εκπορεύονται από την ίδια την μήτρα που γέννησε την κρίση, δηλαδή την Ε.Ε. των Μονοπωλίων.
Καλούμε τις Διοικήσεις των 31 Σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Ρ να συνεδριάσουν και να απορρίψουν κάθε προσπάθεια εκμαυλισμού και εξαγοράς συνειδήσεων με τέτοιου είδους Προγράμματα που ούτε θα δώσουν λύσεις , ούτε διέξοδο στο πρόβλημα της ανεργίας, των μαζικών λουκέτων, της συρρίκνωσης της παραγωγής, της εξασφάλισης μόνιμης και σταθερής εργασίας. Να καταγγείλουν τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου , που ενώ επιδίδεται με προθυμία σε τέτοια προγράμματα με καταστροφικές συνέπειες σε εργαζόμενους, δεν υπεράσπισαν ως ‘’εκπρόσωποι των εργαζομένων’’ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους εργαζόμενους και ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ούτε  έβγαλαν τσιμουδιά , για την ‘’εντολή  διακοπής’’ της παροχής νερού σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην μας πάρει από κάτω αυτό που καθημερινά ζούμε, η ανεργία και ο φόβος της απόλυσης, ο μισθός που δεν φτάνει πια για τα βασικά, οι απλήρωτοι φόροι, τα χαράτσια, τα χρέη στις τράπεζες. Αυτό θέλουν όσοι έχουν συμφέρον να μας καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια, στην ανεργία, σε εργασιακές συνθήκες κάτεργου.
Ο δρόμος για Συνδικάτα αγωνιστικά, ταξικά προσανατολισμένα, όργανα πάλης στα χέρια των εργαζομένων είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος. Το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουν να διαβαίνουν όσο σκληροτράχηλος και αν είναι, οι εργαζόμενοι αυτόν το δρόμο πρέπει να διαλέξουν για να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας.
Ρόδος 13/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/