Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα για το τραγικό συμβάν της Λάρισας


Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου 3 Μαρτίου 2013
ώρα 10.30 στην Αίθουσα Εργατικού Κέντρου Ρόδου
Ψήφισμα

 Εμείς οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Ρόδου που βρισκόμαστε εδώ σήμερα εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την τραγωδία των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας. Δύο παιδιά που θα μπορούσαν να ήταν εγγόνια μας έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρείς χαροπαλεύουν, επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν για πετρέλαιο.

Η τραγωδία που εξελίχθηκε προχθές στη Λάρισα, αποδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν είναι απλά εχθρική προς το λαό, αλλά επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή του. Μια πολιτική που στερεί συνολικά από το λαό και τα  παιδιά του τα πιο στοιχειώδη, τη θέρμανση, το ρεύμα, τη στέγη και το ψωμί.
Αυτή την αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, δεν πρόκειται ποτέ να τη νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας.

Η ζωή μας ως απόμαχοι της δουλειάς, συνολικά χειροτερεύει, αφού βιώνουμε τις μεγάλες περικοπές στη σύνταξή μας, τα μεγάλα δράματα μέσα στις οικογένειές μας, όταν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δεν έχουν δουλειά και χρήματα για να αντιμετωπίσουν τις βασικές ανάγκες. Αυτά και άλλα πολλά αν τα συνδυάσουμε με τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά, ρεύμα, χαράτσια, φορολόγηση, φαρμακευτική περίθαλψη, αυξήσεις στην ύδρευση κλπ, δεν μας οδήγησαν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, αλλά ακόμα και στο θάνατο.
Εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, απορρίπτουμε τα διλλήματα περί χρεωκοπίας και πτώχευσης της Ελλάδας. Εκείνος που χρεοκόπησε και χρεοκοπεί από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική είναι οι συνταξιούχοι, η εργατική τάξη και ο λαός. Απορρίπτουμε τη λογική της ανάπτυξης, που στηρίζεται στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης και εξασφαλίζει κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Εκεί βρίσκονται οι αιτίες της κρίσης, την οποία οι κυβερνήσεις μαζί με την ΕΕ και την τρόικα, με την αντιλαϊκή τους πολιτική την φορτώνουν στις πλάτες μας και μας ρημάζουν.
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ , ΤΗΝ ΕΕ!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ! ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !
Απαιτούμε:
Την άμεση ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα τελευταία τρία χρόνια.
Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων.
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας Προνοίας για όλους , με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Πλήρης επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ , των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας , των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επαρκή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση  της χορήγησης των συντάξεων και παροχών.
Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των αποθεματικών ταμείων, που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων, που είναι περίπου 14 δις ευρώ.
Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές.
Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές μας.
Δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια. Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
Για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής – αντεργατικής  πολιτικής  και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας χρειάζεται ταξική ενότητα και συμπόρευση μαζί  με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους και τις νέες, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μια εξουσία και οικονομία προς όφελος του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/