Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-ΟΓΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ Για την 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-ΟΓΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ
Η 8η του Μάρτη δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. Είναι  μέρα τιμής και μνήμης , 103 χρόνια μετά, για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, και όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα. Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών του σήμερα,  των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή. Είναι μέρα – δίδαγμα για τη δική μας και τις μελλοντικές γενιές, ενάντια σε ένα σύστημα που έχει όνομα και λέγεται Καπιταλιστικό, που μας θέλει μισο-εργαζόμενες, μισο-άνεργες και σε κάθε περίπτωση φθηνό εργατικό δυναμικό.
Κεντρικό μας σύνθημα  είναι:
Γυναίκες, σπάμε τις αλυσίδες του φόβου.
Οργανωμένη πάλη ενάντια στα μονοπώλια για τη ριζική ανατροπή τους.
Έχουμε χρέος απέναντι σε μας και στα παιδιά μας. Έχουμε το χρέος να παλέψουμε για ένα μέλλον που θα τους εξασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή. Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε κληρονομιά τους μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τη σύνταξη στα βαθιά γεράματα, την ανεργία και την  ανασφάλεια, την εργασιακή περιπλάνηση, την αβάσταχτη φοροληστεία και την αμορφωσιά, προκειμένου τα μονοπώλια να κερδοφορούν.
Καλούμαστε στις σημερινές συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση. Θα κλειστούμε στα σπίτια μας και στο καβούκι μας ανακυκλώνοντας την απογοήτευση και τη μοιρολατρία ή θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Θα συμβιβαστούμε με μια ζωή – σκλαβιά χωρίς δικαιώματα ή θα σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στα μονοπώλια και  τα συμφέροντα τους  αντιπαραβάλλοντας τα δικά μας συμφέροντα . Τι περιμένουμε; Την πλήρη και ολοκληρωτική εξαθλίωση;  Γιατί δεν ήρθε; Πρέπει να τη ζήσουμε στο 100% στο δικό μας πετσί;
Δ εν υπάρχει άλλος δρόμος,  χρειάζεται να ξεμπερδέψουμε από αυτούς που σήμερα μας αφήνουν χωρίς δουλειά, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς ψωμί στο τραπέζι, χωρίς γιατρούς και φάρμακα, χωρίς σχολεία για τα παιδιά μας, χωρίς προοπτική για τις νέες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών. Να ξεμπερδέψουμε με τους κεφαλαιοκράτες. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Αρκεί να κλείσουμε τα αυτιά στα τόσα ψέματα που μας σερβίρουν σα διαφορετικές συνταγές. Αρκεί να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνες.  Έχουμε την Κοινωνική Συμμαχία το  ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ .
Σημαία μας πρέπει να γίνει η ικανοποίηση των αναγκών μας,  των οικογενειών μας, των παιδιών μας. Το καπιταλιστικό σύστημα έχει αποδείξει περίτρανα ότι ούτε μπορεί, ούτε και θέλει να τις ικανοποιήσει. Να βάλουμε πλώρη για μια άλλη εξουσία και οικονομία, για μια άλλη κοινωνία, όπου το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά θα είναι αδιαπραγμάτευτο.

Σας καλούμε τη Παρασκευή το πρωί 8 η ώρα στο Νοσοκομείο, να επιβάλουμε δωρεάν παροχές υπηρεσιών υγείας σε όλους  και χωρίς καμία προϋπόθεση, ένα αίτημα που απέφυγε ο Διοικητής του Νοσοκομείου να παραλάβει.
Σας καλούμε στη συγκέντρωσή μας για τη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στη Πλατεία Κύπρου τη Παρασκευή στις 6:30 μ.μ.
Σας καλούμε επίσης στην προβολή της ταινίας “Το αλάτι της Γης” του σκηνοθέτη Χέρμπερτ Μπίμπερμαν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στο βιβλιοπωλείο “Το Δέντρο”, το Σάββατο 9 Μάρτη και ώρα 6:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/