Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για τις μαζικές απολύσεις


Δελτίο Τύπου

Η Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ μαζί με εκπροσώπους άλλων κλάδων έκανε σήμερα Σάββατο 16 Μάρτη παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για τις μαζικές απολύσεις που γίνονται αυτή την περίοδο στα ξενοδοχεία του νησιού και την αντικατάσταση των εργαζομένων με νέους κάτω των 25 και κάτω των 29, για τους χιλιάδες απλήρωτους.

Η παρέμβαση του συναδέλφου Μιχάλη Τσουρούτη, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Κύριε περιφερειάρχη,
Χαμός γίνεται το τελευταίο διάστημα, με τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και τις συνεντεύξεις, δικών σας στελεχών και μεγαλοξενοδόχων στα ΜΜΕ ότι θα πλημμυρίσει φέτος το νησί τουρίστες. Δεν αφήσατε έκθεση για έκθεση των επιχειρηματιών του τουρισμού που να μην παρευρεθήκατε και τουριστικό μονοπώλιο που να μην του δώσατε τα διαπιστευτήριά σας. Πασχίζετε να πείσετε τους εργαζόμενους του κλάδου έρχονται καλύτερες μέρες, ενώ τους σφάζουν.
Δε λέτε  κουβέντα για τους χιλιάδες εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που είναι ακόμα απλήρωτοι και πασχίζουν να επιβιώσουν ανάμεσα σε φόρους, χαράτσια, αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού και του ρεύματος με το ξεροκόμματο του επιδόματος ανεργίας που από του χρόνου τους το κόβετε. Για τις μαζικές απολύσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες στα μεγάλα ξενοδοχεία, για τη μαζική αντικατάσταση του προσωπικού με νέους ως 29, τα δουλεμπορικά γραφεία που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους για τα καλά στην περιοχή μας, την επέκταση της μαθητείας, τις ατομικές συμβάσεις, την τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς.
Δεν τα γνωρίζετε άραγε όλα αυτά; Όχι μόνο τα γνωρίζετε αλλά τα σχεδιάζετε, βάζετε πλάτη.
Άλλωστε, στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίστηκε η Ειδική Οικονομική Ζώνη για το Νότιο Αιγαίο, ο “στρατηγικός σχεδιασμός” για τον τουρισμό που προβλέπει ζεστό χρήμα από το χαράτσωμα του λαού για τη τζάμπα διαφήμιση των μεγαλοξενοδόχων, που βάζει ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου.
Μιλάτε για τουριστική ανάπτυξη. Για ποιον αλήθεια; ποιος από μας, μπορεί να πάει διακοπές, να πληρώσει έστω για μια βδομάδα σε αυτά τα ξενοδοχεία που για δεκαετίες λιώνουμε τα κορμιά μας; Ολόκληρη η ζωή μας είναι μια νύχτα των μεγαλοξενοδόχων.
Καλείτε τους εργαζομένους να μην απεργούν, να μην αντιδρούν να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν τη μοίρα τους. Δεν έτυχε βλέπετε να γεννηθούν ξενοδόχοι! Ξεκαθαρίζουμε  και σε εσάς και στα στελέχη σας και στους μεγαλοξενοδόχους  ότι δε θα αφήσουμε να να μας μετατρέψετε σε σκλάβους για να μπουκώνουν με κέρδη οι μεγαλοξενοδόχοι και το σινάφι τους.
Εμείς δεν είμαστε από αυτούς εξαντλούν τη δράση τους σε υπομνήματα, επιστολές, παρακάλια και κάθονται στα τραπέζια των στημένων διαλόγων, όπως οι συνηθισμένοι συνομιλητές σας. Δε μας εξαγοράζετε ούτε με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και της εξαθλίωσης ούτε με ψεύτικες υποσχέσεις. 'Έχουμε συνείδηση της τάξης μας, Θα οργανώσουμε την πάλη πρώτα από όλα  μέσα στα ξενοδοχεία, στους τόπους δουλειάς.

Απαιτούμε:
Να εξοφληθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα

Να επαναπροσληφθούν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με εφαρμογή της ΣΣΕ και όχι με όρους σκλαβιάς.
Βίντεο από τη στιγμή της παρέμβασης: https://vimeo.com/61954638

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/