Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

H Δ.Ε.Α.Σ απευθύνεται στην εργατική τάξη του νησιού και την καλεί να βγάλει συμπεράσματα με αφορμή τα διαδραματιζόμενα στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Ε.Α.Σ.)
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ της 28ης ΜΑΡΤΙΟΥ
H   Δ.Ε.Α.Σ   απευθύνεται στην εργατική τάξη του νησιού και την καλεί να βγάλει συμπεράσματα με αφορμή τα διαδραματιζόμενα στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ο Απολογισμός της Διοίκησης της ΓΣΕΕ επανέφερε για μια ακόμα φορά ως αιτίες της κρίσης τα golden boys, την απληστία του καπιταλισμού, το νεοφιλελευθερισμό κλπ. Πρόβαλε ως λύση νέο μείγμα διαχείρισης, αθωώνοντας τον καπιταλισμό και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τον υπηρετούν. Συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κάθε εργαζόμενος και από την εικόνα που παρουσίαζε  η αίθουσα των συνεδριάσεων με την πλειοψηφία των αντιπροσώπων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομης Παρέμβασης και του νεοσύστατου ΕΜΕΙΣ,  στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν άφαντοι από τις εργασίες του Συνεδρίου, ενώ την Τρίτη ημέρα του Συνεδρίου είχαν αναχωρήσει για τις παραλίες σε αναζήτηση «κουκιών».  Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο ρόλος τους είναι να εγκλωβίζουν την αγανάκτηση των εργαζομένων από τα πραγματικά τους προβλήματα, σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια. Να ελέγξουν τους συσχετισμούς και να τους θέσουν στην υπηρεσία των συμφερόντων του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.
Στο 35ο Συνέδριο η Δ.Α.Σ (Π.Α.ΜΕ) βγήκε ενισχυμένη με 10 έδρες και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν δυο  γραμμές . Ανεξάρτητα από τον αριθμό  των ψηφοδελτίων, η πραγματική διαχωριστική γραμμή ήταν εμφανής. Η  με το Κεφάλαιο ή με την Εργατική Τάξη.
Η με την Ε.Ε των  Μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής  Κεντρικής  Τράπεζας, του Δ.Ν.Τ  ή με την Αποδέσμευση  από την λυκοσυμμαχία, την κατάργηση των Δανειακών Συμβάσεων και με μια Εξουσία που θα  υπηρετεί τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές  ανάγκες  και όχι τον Μινώταυρο του καπιταλιστικού κέρδους .
Αλλος  δρόμος δεν υπήρξε ούτε  θα  υπάρξει ποτέ.
Το 35ο Συνέδριο  χαρακτηρίστηκε από την πλήρη εικόνα εκφυλισμού και την νομιμοποίηση νόθων Αντιπροσώπων από την πλευρά της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και Α.Π. Αποκαλύφθηκε επίσης το γεγονός της εξαπάτησης των εργαζομένων ανάμεσα σ’αυτούς και της Ρόδου, από συνδικαλιστές που σηκώνουν τη σημαία του ακομμάτιστου, ανένταχτου και ανεξάρτητου, και στο συνέδριο έπεσαν οι μάσκες πηγαίνοντας με τη παράταξη της ΠΑΣΚΕ.
Η Δ.Ε.Α.Σ.  καλεί τους εργαζόμενους  και τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες του νησιού να μην  πατήσουν για άλλη μια φορά την πεπονόφλουδα της Περιφέρειας για την ‘’επέκταση του ωραρίου και στην Κυριακάτικη  Αργία κατά την θερινή περίοδο ’με το πρόσχημα να ‘’υπάρξει απασχόληση και να δουλέψουν τα μαγαζιά’’. Ποσώς ενδιαφέρονται για τους  μικροεπαγγελματίες  και τους εργαζόμενους στο Τουρισμό . Περιφέρεια και Δήμος μαζί με τις παρατάξεις της μειοψηφίας που το ψήφισαν, εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις  δεσμεύσεις  της κάθε αστικής  κυβέρνησης  σ τους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους. Κάνουν πως δεν βλέπουν τα λουκέτα,τα χαράτσια, τα τέλη επιτηδεύματος, το κάθε λογής  ξεζούμισμα των μικροέμπορων που στην πλειοψηφία παραμένουν ανασφάλιστοι και καμώνονται πως τάχα νοιάζονται γι’  αυτούς .Ενας είναι ο στόχος τους: Να ξεμπερδεύουν  με την Κυριακάτικη Αργία. Είναι επιδίωξη του ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και των Μεγαλεμπόρων.
Ξεπερνάει κάθε όριο υποκρισίας και συνειδητής προσπάθειας αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων η στάση που κρατά η πλειοψηφία του ΕΚΡ(ΠΑΣΚΕ)  για τις περιπτώσεις εκείνες(είναι ο κανόνας), που παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία , ότι το πρόβλημα  εντοπίζεται στην  απουσία ή  της μη επαρκούς στελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας.
Καλά που ζούν! Δεν γνωρίζουν ότι όλο το νησί είναι μια απέραντη εργασιακή ζούγκλα και αντί  να προσανατολίσουν την δράση τους  στην οργάνωση των εργαζομένων μέσα  από Γενικές Συνελεύσεις,  κύρια στους χώρους δουλειάς συστοιχίζονται  πίσω από τις επιδιώξεις  των Μεγαλοξενοδόχων και Μεγαλεμπόρων ως ομοτράπεζοι κοινωνικοί εταίροι και συζητούν για την διαφύλαξη της Ανταγωνιστικότητας, της Επιχειρηματικότητας στα Συμβούλια  Κοινωνικού  Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας μαζί με το ΣΕΠΕ; Η ανταγωνιστικότητα δεν είναι η αιτία που δεν προσλαμβάνονται ξανά χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου, γιατί οι ξενοδόχοι ψάχνουν πιο φθηνούς, άρα με πιο ανταγωνιστικούς μισθούς;
Είναι οι τελευταίοι  ΠΑΣΚΕ(ΠΑΣΟΚ)-ΔΑΚΕ(ΝΔ)-Α.Π(ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με την πλειοψηφία  του Εργατικού Κέντρου Ρόδου που θα ισχυριστούν ότι στέκονται στην πλευρά των εργαζόμενων. Αυτές οι ηγεσίες που σηκώνουν κορώνες αντιμνημονιακές και καταφεύγουν  στην αντιτροϊκανική  ρητορία πρέπει να απολογηθούν στην εργατική τάξη του νησιού από ποιόν εξουσιοδοτήθηκαν να βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους και στην διάλυση των Επικουρικών Ταμείων και να στήσουν Επαγγελματικά μαγαζιά  όπως προβλέπει ο Αντιασφαλιστικός  Εφαρμοστικός Νόμος του Μνημονίου ΙΙ, του Μνημονίου που υποτίθεται αναθεματίζουν;
Η  Δ.Ε.ΑΣ  καλεί  τα Σωματεία να συνεδριάσουν και μέσα από μαζικές διαδικασίες  και Γ ενικές Συνελεύσεις  να οργανώσουν την Απεργία της 1ης Μάη και ταυτόχρονα να ανοίξει η συζήτηση  για ποιό κίνημα πραγματικά έχει σήμερα η εργατική τάξη απέναντι στην κρεατομηχανή της ΕΕ , των αστικών κυβερνήσεων και του Κεφαλαίου .
Ευρωπαϊκή Ένωση και εξασφάλιση εργασιακών  δικαιωμάτων  είναι όροι ασυμβίβαστοι.
Η  ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ρόδος 29/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/