Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δίκιο αγώνα των Ναυτεργατών και των Αγροτών


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ
Έδρα: Ρόδος
Διεύθυνση: ΕΚΡ, Ισόγειο
Τηλ. Προέδρου 6932533381
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δίκιο αγώνα των Ναυτεργατών και των Αγροτών της χώρας μας.
Ο κάθε αγώνας σήμερα αποτελεί και δικό μας αγώνα, κάθε κλάδος και χώρος δουλειάς που αντιστέκεται στην βαρβαρότητα να γίνει κάστρο αντίστασης ενάντια σε κάθε μέτρο που τσακίζει ότι μέχρι σήμερα καταχτήθηκε με το αίμα των εργατών και όλων των εργαζομένων, να παραδειγματίζει κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο.
Είναι παρακαταθήκη για όλους μας η αντίσταση της τάξης μας ενάντια στην τάξη που ζει «ρουφώντας» τον ιδρώτα των Ναυτεργατών, και όλων των εργαζόμενων, κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις μας, για να δοθούν στους τραπεζίτες-εφοπλιστές, ως επιχορηγήσεις, ως «δανεικά και αγύριστα» στους βιομήχανους, χρεώνοντας το λογαριασμό σε όλους εμάς.
Με το πρόσχημα ότι δήθεν «κινδυνεύει η χώρα» μετατρέπουν τα καράβια και κάθε εργασιακό χώρο σε στρατόπεδο των εφοπλιστών και των βιομηχάνων επιτάσσοντας εργαζόμενους ναυτεργάτες να δουλεύουν απλήρωτοι, για να κερδίσουν οι εφοπλιστές, που επιδοτούνται από το κράτος με εκατομμύρια και παραμένουν αφορολόγητοι.
Χύνουν δήθεν κροκοδείλια δάκρυα για τα νησιά μας, όταν πρόκειται με το νέο νομοσχέδιο να τα εγκαταλείψουν εντελώς, όταν η μετακίνηση από τα νησιά μας έχει μετατραπεί σε «πολυτέλεια» πλέον, όταν τα νησιά μας κάθε χειμώνα υφίστανται την εγκατάλειψη, επειδή δεν έχουν αρκετά κέρδη οι εφοπλιστές.
Χτυπούν τους Αγρότες αγωνιστές στον κόμβο της Νίκαιας για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των μεγαλοεισαγωγέων και εμπόρων αγροτικών προϊόντων που αγοράζουν τον κόπο των αγροτών «κοψοχρονιά», για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία, και όταν οι Αγρότες διαμαρτύρονται να τους στέλνουν τα ΜΑΤ.
 ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΟΥΜΕ απερίφραστα την βία της κυβέρνησης των εφοπλιστών και των εμποροβιομηχάνων που με το «μαστίγιο» προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία πίσω στο μεσαίωνα, και καλούμε:
Κάθε συνταξιούχο, κάθε εργαζόμενο αυτοαπασχολούμενο, ΕΒΕ, αυτοκινητιστή, αγρότη, άνεργο, να καταδικάσει στην πράξη την βαρβαρότητα που έχει στείλει το λαό μας πολλά χρόνια πίσω, σε συνθήκες σχεδόν κατοχής, να μην ολιγωρήσει.
Τώρα να δυναμώσει τον αγώνα, και στην απεργία της 20ης Φλεβάρη να δείξει τη δύναμη του.
Δύναμη που δεν πρέπει να μετατραπεί σε «ντουφεκιές στον αέρα», στηρίζοντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο εργατικό κίνημα, τέτοια δύναμη πάει σε αυτούς που επιβάλλουν τα μέτρα.
Τώρα στήριξη στο συνεπές και αγωνιστικό εκείνο τμήμα του συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, που δεν συμβιβάζεται με τους «ευρωμονόδρομους» της υποταγής, που δεν στηρίζει την «ανταγωνιστικότητα» που θέλουν τα αφεντικά και στηρίζει η ΓΣΕΕ, που δεν «λιβανίζει» την ευρωπαϊκή ένωση η οποία μας έφερε σε αυτό το χάλι.
Στήριξη και συμμετοχή στο ΠΑΜΕ σημαίνει αντίσταση και μη αποδοχή της βαρβαρότητας προς όφελος των εφοπλιστών – τραπεζιτών, αλλά στήριξη και ταξική ενότητα υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων , των αγροτών, των ΕΒΕ, των αυτοαπασχολούμενων.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη
Ρόδος 6/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/