Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Την πολιτική της απόφαση να κρατήσει παγωμένη την διαδικασία εκκαθάρισης της δημοτικής επιχείρησης “ΔΗ.ΤΟΥΡ.ΞΕ. Α.Ε.” επιβεβαίωσε σήμερα η δημοτική αρχή ΡΟΔΟΥ


Ρόδος, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πολιτική της απόφαση να κρατήσει παγωμένη την διαδικασία εκκαθάρισης της δημοτικής επιχείρησης “ΔΗ.ΤΟΥΡ.ΞΕ. Α.Ε.” επιβεβαίωσε σήμερα η δημοτική αρχή κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που μοναδικό θέμα συζήτησης είχε  την πορεία της εκκαθάρισης και τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης. 

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής να θέσει την εταιρεία σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως από την απόφαση αυτή θα έθετε σε κίνδυνο την εξόφληση των οφειλών της εταιρείας στην αγορά. 

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής να παγώσει την διαδικασία εκκαθάρισης και να μην επιτρέπει στον εκκαθαριστή την διενέργεια ακόμα και της απογραφής της κινητής περιουσίας της εταιρείας. 

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής, να μην επιτρέπει στον εκκαθαριστή την κατάρτιση Ισολογισμού έναρξης της εκκαθάρισης, ενώ γνωρίζει ότι από την διαδικασία αυτή δεν εμποδίζεται ο οποιοσδήποτε νέος έλεγχος στα στοιχεία της εταιρείας και παρά το γεγονός ότι έχει ήδη στα χέρια της έκθεση ορκωτών ελεγκτών  για το διάστημα μέχρι και το 2009 και έκθεση ελέγχου από το Σ.Δ.Ο.Ε. για τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010. 

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής να επιβραβεύει την δήλωση του εκκαθαριστή, ότι κρατά ο ίδιος το ταμείο της εταιρείας το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέρχεται στο ποσό των 146.630,11 ευρώ. 

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής να επιβραβεύει την δήλωση του εκκαθαριστή, πως αποφάσισε να κρατά το ταμείο ο ίδιος προκειμένου να το “προστατεύσει” !

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής να επιβραβεύει την δήλωση του εκκαθαριστή ότι από την δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, ο Δήμος Ρόδου θα κάνει εκατό χρόνια να δει λεφτά !!

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής να χειροκροτεί την αναντιστοιχία ανάμεσα στις απαντήσεις που γραπτώς έδωσε ο εκκαθαριστής στην παράταξη μας, στις 6.12.2012 και στις 8.2.2013, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, που ήταν το ύψος των δαπανών που η εταιρεία έχει καταβάλει από την ημέρα εγκατάστασης σε αυτή του εκκαθαριστή. Η διαφορά των 37.500,00 ευρώ ( ποσό που περιλαμβάνει και τις αμοιβές του εκκαθαριστή) προκύπτει από την σύγκριση των δύο γραπτών απαντήσεων στο ίδιο ερώτημα. !!!

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής να είναι ικανοποιημένη από την απάντηση του εκκαθαριστή στο ερώτημα του ποιο είναι το ύψος της οφειλής της επιχείρησης στην Δ.Ο.Υ., ότι δεν μπόρεσε να το πληροφορηθεί γιατί έχει βλάβη ο server της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, που σημειωτέον έπαθε βλάβη τον Ιανουάριο του 2013 ενώ ο εκκαθαριστής έχει εγκατασταθεί και αμείβεται από την εταιρεία από τον Μάρτιο του 2011.  

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής να μην αναλαμβάνει τις οφειλές της εταιρείας σε Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ. παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πως από την ανάληψη των οφειλών αυτών θα προκύψει η ελάφρυνση της εταιρείας από πάσης φύσεως πρόστιμα και προσαυξήσεις, τα οφειλόμενα ποσά θα μειωθούν δραματικά, θα δοθεί η δυνατότητα διακανονισμού τους και θα αυξηθεί σημαντικά η πιθανότητα να πληρωθεί από το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης και μέρος, ή το σύνολο αναλόγως των νέων οικονομικών μεγεθών, των οφειλομένων στην αγορά. 

Αντί για πειστικές απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, η δημοτική αρχή και ο κ. Κουσουρνάς, επέλεξαν τον δρόμο των επιθέσεων και της τεχνητής όξυνσης για μία ακόμη φορά. 

Όμως, και παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής και του κ. Κουσουρνά να θολώσουν το τοπίο από τις άναρθρες,  ενορχηστρωμένες και προαποφασισμένες επιθέσεις , δεν μπόρεσε να καλύψει αυτό που επεδίωκε και είναι πλέον εύκολο στον κάθε δημότη να αντιληφθεί το πού οδηγούν τελικά όλες αυτές οι πολιτικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής.  

Για το θέμα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Ρόδος Μπροστά” κ. Γιώργος Χατζημάρκος, αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης προέβη στην ακόλουθη δήλωση : 

“Θυμίζω ότι αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην απόφαση της δημοτικής αρχής να θέσει την εταιρεία σε εκκαθάριση και από την δική μας παρέμβαση και επισήμανση ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η ταυτόχρονη μεταφορά των εσόδων της εταιρείας σε άλλο νομικό πρόσωπο, αναγκάστηκε η δημοτική αρχή να τροποποιήσει την απόφαση της και να αφήσει, ως όφειλε νομικά, τα έσοδα στην εταιρεία. Σήμερα, δύο χρόνια μετά και με όλα όσα έχουν μεσολαβήσει και αποκαλυφθεί στην πορεία, πάντα με δικές μας παρεμβάσεις, είναι ξεκάθαρο και στον τελευταίο κάτοικο αυτού του νησιού, ότι η σημερινή δημοτική αρχή θεωρεί την αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας ως έργο, μάλλον, προαιρετικό. Τελικά, η μόνη πολιτική απόφαση που είναι δύσκολη για αυτή την δημοτική αρχή είναι αυτή του να σταθεί αντάξια των περιστάσεων”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/