Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση αγωνίας από τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας


Πρόσκληση αγωνίας  από τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας για το μέλλον των νοσοκομείου που είναι υπό κατάργηση.
Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης, αλλά και έκκληση για συμμετοχή στην ανάδειξη αλλά και την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του νοσοκομείου που οδηγούν σε ουσιαστικό ''κλείσιμο'', έκαναν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κρατικού Νικαίας, σε φορείς, συλλογικότητες και κινήματα στις 11 Φεβρουαρίου 2013  συνάντηση που έγινε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. 
Πολύς κόσμος από φορείς των όμορων Δήμων  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που έκανε το σωματείο των γιατρών του νοσοκομείου και έλαβε γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο της υγείας αλλά και ειδικά στο νοσοκομείο Νίκαιας, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ Βαλκανίων, που δέχεται ένα τεράστιο όγκο ασθενών του λεκανοπεδίου και όχι μόνο.
Μετά την ενημέρωση από τον επιμελητή της νευροχειρουργικής και μέλος της ΕΙΝΑΠ Π. Παπανικολάου, υπήρξε ανταλλαγή προτάσεων από τους γιατρούς και τους παρευρισκόμενους.
Μέσα στους παρευρισκόμενους ήταν και οι Βουλευτές Α & Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θοδωρής Δρίτσας και Τζένη Βαμβακά,  η Δημοτική Σύμβουλος του Κορυδαλλού από το «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» κ. Καίτη Κυλάκου και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Νίκαιας κ. Κώστας Παπαδόπουλος από το «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ».  Μετά από συζήτηση, ζητήθηκε από την κ. Βαμβακά και τον κ. Δρίτσα να τους δοθούν με λεπτομέρειες πόσες κενές θέσεις υπάρχουν σε γιατρούς ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό.   
Η απόφαση που τελικά πάρθηκε, ήταν αφού πρώτα γίνει ενημέρωση από τον κάθε φορέα που έλαβε μέρος προς τα μέλη του, να υπάρξει νέα συνάντηση στις 26 Φλεβάρη στον ίδιο χώρο όπου και θα γίνει ο τελικός συντονισμός για ενημέρωση των πολιτών των γύρω περιοχών με σκοπό να ''μάθουν'' τα προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και να οριστεί ημερομηνία για μια μεγάλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή φορέων, πολιτών, συλλογικοτήτων και γιατρών και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη ''πρόσκληση ζωής'' των γιατρών του νοσοκομείου
Νίκαιας και καλεί όλους τους πολίτες της Νίκαιας αλλά και των γύρω περιοχών να κατανοήσουν το μεγάλο θέμα που υπάρχει στο χώρο της υγείας, να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν στο ''προσκλητήριο ζωής'' που θα γίνει με τη μεγάλη κινητοποίηση που ετοιμάζεται και να αποτρέψουν με τη παρουσία τους, τη διάλυση του νοσοκομείου και τη κατάργηση του πιο πανάκριβου αγαθού που είναι η υγεία. 
Δεν θα δεχτούμε το ξεπούλημα και τη διάλυση των Νοσοκομείων.
Είναι υποχρέωση όλων μας να το αποτρέψουμε.
Γιατί η Δημόσια και Δωρεάν Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που ανήκει και αξίζει σε όλους μας!!!
Πολιτικό γραφείο
Ευγενίας (Τζένης)  Βαμβακά
Βουλευτού Β’ Πειραιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ
Τηλ. 2103708180 – Τηλ./ FAX: 210 4929349
E-mail : vamvaka@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/