Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη του στους 35 συνδικαλιστές


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ
Έδρα: Ρόδος
Διεύθυνση: ΕΚΡ, Ισόγειο
Τηλ. Προέδρου 6932533381
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους 35 συνδικαλιστές, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Δήμος Κουμπούρης, ο Γραμματέας Μανώλης Ραλλάκης, και ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Σοφός, οι οποίοι δικάζονται την Τρίτη 12 Φλεβάρη επειδή εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους στον υπουργό για τις απαράδεκτες δηλώσεις του περί «πελατειακών σχέσεων» του ασφαλιστικού συστήματος.
Τέτοιες δηλώσεις αποτελούν βαρύτατη προσβολή και πρόκληση στα εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους από μέρους των κυβερνώντων που ευθύνονται για την λεηλασία των Ταμείων μας από το 1952 μέχρι σήμερα, με τις επιχορηγήσεις στους μεγαλοκαρχαρίες, τον τζόγο των χρηματιστηρίων στην 10ετία του 1990 και τα «κουρέματα» των μνημονίων, να κατηγορούν χλευάζοντας τους συνταξιούχους ότι δεν δούλεψαν μια ζωή για την σύνταξη τους, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων δεν μπορεί να ζήσει.
Το τελευταίο διάστημα, η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έχει αναγάγει τον αυταρχισμό, την προβοκάτσια, τις επιθέσεις με τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις, σε μοχλό περάσματος της πολιτικής της, χρησιμοποιώντας ενάντια στον λαό που αγωνίζεται, τις επιτάξεις σε κάθε κλάδο που σηκώνει το ανάστημα του στα βάρβαρα μέτρα, με παράδειγμα τους εργαζόμενους στο  Μετρό και τους Ναυτεργάτες, την βία των ΜΑΤ στους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, την επίθεση με τα ΜΑΤ στους 35 συνδικαλιστές, φτάνοντας στο σημείο να συλλαμβάνει και να σέρνει στα δικαστήρια για να δικάσει το δικαίωμα στους εκλεγμένους Προέδρους και Γραμματείς ομοσπονδιών, κλαδικών ενώσεων, Σωματείων, στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό.
Νομίζουν ότι ο «γύψος» στον αγωνιζόμενο λαό θα κάμψει την αντίσταση του στην βαρβαρότητα. Θεωρούν ότι μπορούν να φέρουν το λαό σε σκοτεινές εποχές όπου θα κερδοφορούν, οι πολυεθνικές οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεισαγωγείς, και ο λαός θα φοβάται, ώστε να δεχτεί την ανέχεια και την πείνα από την μια και την τεράστια συγκέντρωση πλούτου απ’ την άλλη, ως δήθεν «αναγκαιότητα» και δήθεν «εθνική ανάγκη»!. 
Δεν θα περάσει!. 
Καλούμε κάθε συνταξιούχο και κάθε εργαζόμενο, τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την συμπαράστασή τους στους 35 αγωνιστές.
Σήμερα δεν χωρά εφησυχασμός, δεν χωρά καμιά καθυστέρηση και ολιγωρία. Χρειάζεται αποφασιστική δράση τώρα πριν είναι αργά, ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στους εκλεγμένους Συνδικαλιστές που σύρονται στα δικαστήρια για το αυτονόητο της ιδιότητας τους, ως εκπρόσωποι εργαζομένων, να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.
 Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί, να λάβει ταξικά χαρακτηριστικά και ως πρώτη απάντηση είναι η συμμετοχή στην απεργία της 20ης Φλεβάρη.
 Εμείς ως σωματείο Συνταξιούχων, καλούμε τον κάθε συνταξιούχο, αλλά και εργαζόμενο κάτω από τις σημαίες του ταξικού και συνεπούς κινήματος που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ να συμπορευτεί μαζί μας στον αγώνα. 
Όχι στον αυταρχισμό και την καταστολή.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 35 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΣ 20ης ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Η Διοίκηση του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/