Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Λούκα Κατσέλη: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το εξωτερικό , από το Κατάρ ή την Γερμανία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 3/02/2-013
«Υπάρχει εναλλακτική απέναντι  στην πολιτική της βίαιης και αδιέξοδης λιτότητας»  υπογράμμισε στην Πάτρα η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη. Τόνισε πως « η κρίση υπερχρέωσης μπορεί να ξεπερασθεί  μόνο με   ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους ,  κινητοποίηση   εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων για προώθηση αναδιαρθρώσεων και  επενδύσεων και στήριξη της αγοράς και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών αντί της συνέχισης  της αδιέξοδης   πολιτικής  των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της υπέρμετρης φορολογικής επιβάρυνσης» .
Η Λούκα Τ. Κατσέλη μιλώντας σε εκδήλωση που οργανώθηκε από το Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» , στην κατάμεστη από εμπόρους, επαγγελματίες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και απλούς πολίτες αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, παραλλήλισε την κατάσταση υπερχρέωσης όπου βρίσκεται η χώρα με αυτήν  των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και επικέντρωσε το πρόβλημα στο «εισοδηματικό έλλειμμα που προκύπτει όταν το εισόδημα που παράγεται δεν είναι αρκετό να καλύψει τις τρέχουσες δαπάνες και τις οφειλές από προηγούμενα χρέη».
  Η λύση είναι κοινή και είναι αντίστοιχη με αυτή που προωθήθηκε με το Ν 3869/2010, -τον γνωστό ως «Νόμο Κατσέλη»- , για τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής  ,  δηλαδή μείωση των οφειλών και των δόσεων ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν από το αναμενόμενο εισόδημα του οφειλέτη. 
«Ούτε η εξαθλίωση του δανειολήπτη  ούτε και η χορήγηση με το σταγονόμετρο δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών αποτελούν λύση αλλά διαιώνιση του προβλήματος» , τόνισε η κα Κατσέλη. Παράλληλα, για να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναδιάρθρωση και διεύρυνση της παραγωγής σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και την ορθολογική διαχείριση των πόρων. 
«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το εξωτερικό , από το Κατάρ ή την Γερμανία» υπογράμμισε η κα Κατσέλη. Θα πρέπει να βασισθεί στις εγχώριες βιώσιμες επιχειρήσεις που χρειάζονται ρευστότητα, ένα σταθερό, διαφανές και λογικό  φορολογικό και θεσμικό πλαίσιο,  και μια ζωντανή εγχώρια αγορά. 
«Η μνημονιακή πολιτική έχει νεκρώσει την αγορά . Είναι λάθος φάρμακο που οδηγεί σε αργό θάνατο και χρεοκοπία»,  κατέληξε η κα Κατσέλη. «Πρέπει ν’ αντικατασταθεί από μέτρα στήριξης της αγοραστικής δύναμης, κυρίως ρυθμίσεις δανείων και οφειλών προς Τράπεζες και δημόσιο, μείωση τιμών και ΦΠΑ που δεν εισπράττεται, μείωση της υπέρογκης φορολόγησης ακινήτων και προώθησης ενός φιλόδοξου προγράμματος δημιουργίας 200 000 θέσεων εργασίας χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ»  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/