Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες βλέπουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται


Δελτίο Τύπου

Κλιμάκιο εκλεγμένων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από μαζικά σωματεία της περιοχής, αγρότες από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπιχειρηματίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), φοιτητές εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και μαθητές, επισκέφθηκαν τα χωριά της ανατολικής και δυτικής πλευράς της Ρόδου με αφορμή τους αγώνες των αγροτών που αγκαλιάζουν αυτή την περίοδο ολόκληρη τη χώρα.

Έγινε κουβέντα για τα προβλήματα και την προοπτική των αγώνων των αγροτών, αλλά και πανω στο πλαίσιο πάλης που προτείνει η παναγροτική συσπείρωση (ΠΑΣΥ) και το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχουν υιοθετήσει οι αγρότες πανελλαδικά.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε και το μπλόκο των αγροτών στο Γεννάδι όπου εργαζόμενοι φοιτητές και μαθητές ξεκαθάρισαν ότι θεωρούν τους αγρότες φυσικούς τους συμμάχους και ότι θα σταθούν αλληλλέγγυοι στα προβλήματα και στους αγώνες τους.

Το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, η ΠΑΣΕΒΕ, στηρίζουν την κινητοποίηση των αγροτών και θα βρεθούν δίπλα τους μπροστά στο χώρο του Δημαρχείου.

Τέλος καλούμε όλους τους αγρότες να πάρουν μέρος στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη και να πυκνώσουν την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ – ΠΑΣΕΒΕ  Ρόδου

Δευτέρα 11 Φλεβάρη 2013

Αγρότες, αγρότισσες
         Για μια ακόμη χρονιά βλέπουμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται. Οι απλήρωτες από το περσινό  καλοκαίρι παραγωγές μας, οι  χαμηλές  τιμές  παραγωγού  των  αγροτοκτηνοτροφικών  μας προϊόντων,  οι  περικοπές  των  επιδοτήσεων, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ, η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, η μη κάλυψη όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, κλπ. μας οδηγούν στον αφανισμό.
        Οι ευθύνες της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής ΚΑΠ  της ΕΕ και της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι δεδομένες και ξεκάθαρες πλέον σε μας. Εφαρμόζοντας τα μνημόνια & με στόχο τα βάρη των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να φορτωθούν στα λαϊκά στρώματα, φορτώνουν και νέα βάρη στη μικρομεσαία αγροτιά, όπως: 
  Άγρια φορολόγηση, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την υποχρεωτική τήρηση λογιστικών βιβλίων, καθώς και την επιβολή φόρου για τα χωράφια.
  Μείωση από 11% στο 6% της επιστροφής ΦΠΑ για φέτος με άμεση προοπτική την κατάργησή της, όπως  και κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.
 Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού και ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου αγροτικής χρήσης και θέρμανσης, στα δημοτικά τέλη για το νερό, στις ζωοτροφές και τα άλλα αγροτικά μέσα και εφόδια, (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κλπ).
  Χαράτσια για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (σπίτια, αποθήκες) και για την «τακτοποίηση» των «αυθαιρέτων», για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις άδειες γεωτρήσεων, την ηλεκτρονική σήμανση ζώων κ.ά.
  Τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές στον ΟΓΑ για Σύνταξη και Υγεία, με παράλληλες περικοπές στην πενιχρή αγροτική σύνταξη με τη μείωση των 30 ευρώ και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του καλοκαιρινού επιδόματος.
   Επιβολή 5€ για την είσοδο στα νοσοκομεία, 25€  για την εισαγωγή και νοσηλεία σε κλινική και η αύξη-ση της συμμετοχής των ασθενών στην αγορά φαρμάκων μέσο του ΕΟΠΥΥ.
       Όλα αυτά και μαζί τα νέα, ακόμα χειρότερα, αντιαγροτικά μέτρα , που θα ληφθούν στο πλαίσιο της αναθεωρημένης ΚΑΠ για το  2014  -  2020, μας οδηγούν σε μαζικό ξεκλήρισμα, στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Γι' αυτό ο αγώνας μας για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής, δεν είναι απλώς επιβεβλημένος, αλλά όρος αναγκαίος και προϋπόθεση απαραίτητη για την επιβίωσή μας.
       Για να έχει, όμως, αποτελέσματα ο αγώνας της φτωχής  αγροτιάς χρειάζεται να συντονίζεται με τον αγώνα και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των συνταξιούχων στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας λαϊκής, αγωνιστικής συμμαχίας.
       Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να παλέψουν για :
 Άμεση εξόφληση όλων των προϊόντων από τους εμποροβιομηχάνους
  Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα,  που  να  καλύπτουν  το  κόστος  παραγωγής  και  να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό  εισόδημα  για  αξιοπρεπή  ζωή.                                         
  Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων  για  το  σύνολο  των  καταστροφών  στην παραγωγή  και  το αγροτοκτηνοτροφικό  κεφάλαιο της περσινής & προηγούμενων ετών με τον ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, που  θα  καλύπτει  όλους  τους  κινδύνους  και  θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
  Ενάντια στην επιχειρούμενη «φοροεπιδρομή». Αφορολόγητο οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000  ευρώ,(συν  5.000  ευρώ  για  κάθε  παιδί). Να μην πληρώσουν οι φτωχοί  αγρότες τις  αυξήσεις-χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για  Υγεία - Σύνταξη, στους «Καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση-καθαριότητα, στον ΟΣΔΕ  για  τις  δηλώσεις  καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων κ.ά.
 Ουσιαστικό έλεγχο του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα & εφόδια, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Όχι στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30%. Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ.
 Επιδότηση  των  ζωοτροφών  για  τους  μικρομεσαίους κτηνοτρόφους  -  δωρεάν  νομιμοποίηση  των  σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.
  Απόσυρση του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς, που είναι για επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες.
   Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί  στην  αγροτική  & κτηνοτροφική παραγωγή που  προβλέπονται  στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 - 2020. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή,  τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους, κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.                                                                                                                          
       Πολιτική δασμών για την προστασία της ντόπιας παραγωγής από την εισαγωγή προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας.
 Άτοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση - πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα - απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ.
 Να μη μειωθούν κατά 30 ευρώ οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις των 350 Ευρώ, αλλά να αυξηθούν και να μην κοπούν  τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας. Η  αγροτική σύνταξη να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ και για τα φάρμακα.                                 
   Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.
     Σήμερα οι φτωχομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι χρειάζεται να ενισχύσουν & να μαζικοποιήσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις.

     Η ΠΑΣΥ μιλά για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη. Προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική της Ε.Ε & των κομμάτων που την υλοποιούν, για να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής  και δημιουργία  παραγωγικών συνεταιρισμών για τη μικρομεσαία αγροτιά, για την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας .                                                           
Καλούμε όλους τους αγρότες της Ρόδου να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Ρόδο στις 20 Φλεβαρη μπροστά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 11πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/