Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ της Ρόδου για την περικοπή του επιδόματος ανεργίας


Η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ μαζί με εργαζόμενους από διάφορα ξενοδοχεία του νησιού πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ της Ρόδου για την περικοπή του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακούς ξενοδοχοϋπάλληλους. Η κινητοποίηση αυτή είχε πανελλαδικό χαρακτήρα, πανελλαδικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στους κατά τόπους ΟΑΕΔ ενώ το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού της Αθήνας έκανε παράσταση στο Υπουργείο Εργασίας.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, με επικεφαλής το Μιχάλη Τσουρούτη, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας  (ΠΟΕΕΥΤΕ) συνάντησε τη διευθύντρια του ΟΑΕΔ της Ρόδου και της παρέδωσε επιστολή (επισυνάπτεται) υπογεγραμμένη από εκλεγμένους συνδικαλιστές του κλάδου του τουρισμού  στη Ρόδο. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την απεργία την ερχόμενη Τετάρτη στις 20 του Φλεβάρη στις 11 πμ μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΑΕΔ ΡΟΔΟΥ
κ. Παπαδοπούλου
Κοινοποίηση: Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Βρούτσης
Θέμα: Ανεργία και εποχικότητα στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού-ξενοδοχείων

                        Κυρία διευθύντρια,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο κλάδος μας βιώνει τις πιο σκληρές επιπτώσεις από τις αντεργατικές πολιτικές που η τωρινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέβαλλαν, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.
Ποτέ δεν ήταν επιλογή μας τα φτηνά μεροκάματα κι όμως τα νομοθέτησαν. Ποτέ δεν επιλέξαμε την ανεργία κι όμως με τις πολιτικές τους την έχουν καθιερώσει. Ποτέ δεν χωρίσαμε τους συναδέλφους μας σε νέους και παλιούς, αλλά αυτοί το έκαναν με τον πλέον προκλητικό τρόπο.
Σήμερα ο εφιάλτης για τον εργαζόμενο του κλάδου, αλλά και των υπολοίπων κλάδων, δεν είναι μόνο η ανεργία γιατί τη ζούμε εδώ και χρόνια ακόμη και από την εποχή της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ο εφιάλτης είναι η πολιτική της κυβέρνησης που διαρκώς δημιουργεί νέα αδιέξοδα στην εργατική οικογένεια.
Έχουν με θράσος στηρίξει και συμφωνήσει με τα πιο ακραία αιτήματα των ξενοδόχων και του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου. Τζάμπα εργάτες, νέες επιδοτήσεις, καραβιές «μαθητών» και το σημαντικότερο εργασιακές σχέσεις προσαρμοσμένες στα συμφέροντά τους και πολύ μακριά από τις ανάγκες μας.
Η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας που καταφέρανε με την περικοπή της επιδότησης σε 400 μέρες για κάθε τέσσερα χρόνια, «φωτογραφίζει» τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό αλλά και σε ένα σωρό άλλους όπως οι οικοδόμοι. Τιμωρούν τους συναδέλφους μας που εξαιτίας της συρρίκνωσης της θερινής περιόδου και της εκτεταμένης ανασφάλιστης εργασίας δεν μπορούν να συγκεντρώσουν ούτε 100 ένσημα το χρόνο. Οι εντολείς τους, μεγαλοξενοδόχοι που πρόσφατα τους αναγόρευσαν επίσημα σε «κοινωνικούς εταίρους, "κουρεύουν" το χρόνο λειτουργίας των ξενοδοχείων για να κερδοσκοπούν ασύστολα. Και η κυβέρνηση κουρεύει-καταργεί το επίδομα ανεργίας για να αξιοποιεί τα χρήματα από τον κόπο μας με νέες επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις σε αυτούς που μας θέλουν ανασφάλιστους, αυτούς που απαιτούν την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών.  
Για όλους αυτούς τους λόγους σήμερα Δευτέρα 18 Φλεβάρη 2013 τα ταξικά σωματεία και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ συνδικαλιστές του κλάδου σε όλη τη χώρα εκφράζουμε την αντίθεση μας για τον επαίσχυντο νόμο που μας απαγορεύει να επιβιώσουμε.
Η θέση μας είναι πρώτα και κύρια να παρθεί τώρα πίσω, ο νόμος που περιορίζει, στην ουσία κόβει για μεγάλο αριθμό ανέργων το επίδομα ανεργίας. Βέβαια δεν παραιτούμαστε από τη θέση μας για την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και  των εποχικών εργαζομένων του κλάδου.
           
       Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους άνεργους-εποχικούς εργαζόμενους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας με παράλληλη κατάργηση του νόμου που το μειώνει και σε πολλές περιπτώσεις το καταργεί.
       Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους άνεργους.
       Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου
       Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ 50%
       Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου
       Απαλλαγή από φορολογικά βάρη και χαράτσια
       Απαγόρευση πλειστηριασμών απ το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής
       Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση
       Επιδότηση ενοικίων και άμεση καταβολή του επιδόματος των παιδιών χωρίς προϋποθέσεις
       Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων
       Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
       Απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη
   
Για τη Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ:
Μιχάλης Τσουρούτης, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΥΤΕ)
Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου
Τσαμπίκα Παττελάκη, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου
Τσαμπίκος Χατζηκωνσταντής, Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Mira Mare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/