Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η διεθνής σύμβαση της θάλασσας του ΟΗΕ του 1982, αποτελεί τη βάση διαλόγου με όλες τις όμορες χώρες


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τη ρηματική διακοίνωση της Ελληνικής κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας για άδειες έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η διεθνής σύμβαση  της θάλασσας του ΟΗΕ του 1982, αποτελεί τη βάση διαλόγου με όλες τις όμορες χώρες συμπεριλαμβανόμενου της Τουρκίας σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίζεται σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στη βάση μιας ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που είναι όμως ασύμβατη με τις πολιτικές εξάρτησης των μνημονίων.
 Οι  ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης δεν βοηθούν στο κλίμα καλής γειτονίας που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις των δυο  λαών και χωρών.
Η χθεσινή ρηματική διακοίνωση της Ελληνικής κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ έρχεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, αφού έχουν περάσει επτά μήνες σχεδόν από την πρώτη Τουρκική δήλωση που έθετε σε αμφισβήτηση ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στα οικόπεδα 5033,34,35 και 5028 και αναμφισβήτητα αποτελούν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη βάση του διεθνούς δικαίου.
Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν, ταυτόχρονα, για τη γενικότερη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και  κόμματα της Βουλής αγνοούσαν τη χθεσινή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, όπου η καθυστέρηση της ρηματικής διακοίνωσης επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες που μπορούν να αξιοποιηθούν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας; Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διαθέτει αποθέματα ανεξάρτητης πολιτικής βούλησης, όταν οι τροϊκανές πολιτικές έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε «αποικία χρέους»;
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα, διπλωματική επάρκεια και  ικανότητα με οξυδέρκεια, διεθνείς συμμαχίες σε πολυδιάστατη βάση, εντός και εκτός Ευρώπης. Να θέσει ως βάση διαλόγου προς όλες τις πλευρές τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του ΟΗΕ, του 1982.   Οφείλει κυρίως να μην εντάξει ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα σε εσωτερικά «πολιτικά παίγνια» πιστεύοντας ότι έτσι  θα βγει από το πλήρες πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει λόγω των εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών σε βάρος του ελληνικού λαού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όλα τα διεθνή φόρα θα αγωνιστεί και θα  παρέμβει στη βάση μιας  επιλογής που θα διασφαλίσει πλήρως  όλα τα δικαιώματα της χώρας σε όλα τα  πεδία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/