Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Άδικη και οπισθοδρομική απόφαση της πλειοψηφίας του ΣτΕ,

Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 26/2, 12:00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (3ος όροφος)

Με πρόφαση την άδικη και οπισθοδρομική απόφαση της πλειοψηφίας του ΣτΕ, η κυβέρνηση αφήνει ξεκρέμαστα τουλάχιστον 200.000 παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν έρθει σε πολύ μικρή ηλικία στην Ελλάδα. Είτε με τη συνέχιση του σημερινού de facto νομοθετικού κενού, όπου κανείς δεν έχει πρόσβαση στην Ιθαγένεια, είτε με το νέο σχέδιο νόμου που «διαρρέεται», όπου το δικαίωμα στην Ιθαγένεια ουσιαστικά καταργείται, τα παιδιά των μεταναστών βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα». Οι χιλιάδες αυτοί νέοι έχουν χτίσει τις ζωές τους σε αυτή τη χώρα, μην έχοντας γνωρίσει άλλη χώρα από την Ελλάδα. Αποτελεί κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και δικαίου να στερούνται αυτοί οι άνθρωποι που ζουν δίπλα μας, τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Μια σειρά από αντιρατσιστικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών και άλλες οργανώσεις παίρνουμε την πρωτοβουλία για το άνοιγμα μιας καμπάνιας που με στόχο να δοθεί επιτέλους η Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Σαν πρώτο βήμα οργανώνουμε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 26/2 στις 12:00 στην ΕΣΗΕΑ (3ος όροφος). Στη συνέντευξη αυτή δίνουμε το βήμα σε νέους ανθρώπους, παιδιά μεταναστών, που ζουν, σπουδάζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, σε πείσμα του κρατικού ρατσισμού.
Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι:
Σόλες Γκόντγουιν,
Ελένη Φαλάουι,
Νικόδημος Μάινα Κινάουα,
Εγκίτα Λέκα,
Εμμανουέλα Ραπούση.
Τη πρωτοβουλία μας μέχρι τώρα στηρίζουν οι:
Ανοιχτή Πόλη, Αsante, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ένωση Αιγυπτιακών Εργαζόμενων στην Ελλάδα (EI Rapta), Ένωση Αφρικανών Γυναικών Ελλάδος, Κασάπι Ελλάς -Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζόμενων, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων Ελλάδας, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Νεολαία Συνασπισμού, Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Σύλλογος Ελεύθερων Σύρων , YRE-Antinazi Zone.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037,www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/