Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Σσυνέδριο της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων


Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων , την πανελλαδική κινητοποίηση της γραμματείας για το επίδομα ανεργίας των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 18 Φλεβάρη και την Απεργία στις 20 Φλεβάρη
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού που έγινε στις 30 & 31 Γενάρη 2013 στην Αθήνα, ανέδειξε την ανάγκη και τις δυνατότητες που υπάρχουν να προχωρήσει με πιο γρήγορα και αποφασιστικά βήματα η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στον κλάδο μας.
  
Παρά τη συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων, όπως από το σωματείο νυχτερινών κέντρων της Θεσσαλονίκης με ανύπαρκτους ψηφίσαντες και διπλοψηφίσαντες, τον αποκλεισμό του Συνδικάτου της Πάτρας, έγινε σημαντικό βήμα στην πάλη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης. Για την απαλλαγή μια και καλή των εργαζομένων από τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης, από τις δυνάμεις που με την τακτική τους όλο το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσαν το όχημα για την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών των κομμάτων τους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, βγήκαν ενισχυμένες αφού η ΔΑΣ εξέλεξε 7 μέλη στη διοίκηση της Ομοσπονδίας (από 6) και 4 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ (από 3).
Στον αντίποδα, η μείωση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ (17 και 11 ψήφους λιγότερους σε σύνολο 220), φανέρωσε πιο καθαρά ότι οι εργαζόμενοι αρχίζουν και τους γυρνούν την πλάτη, ιδιαίτερα μετά την προσπάθεια τους να υπονομεύσουν τους αγώνες για να περάσουν τις συλλογικές συμβάσεις που ήθελε η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου.
  
Η προσπάθεια της ΔΑΚΕ να αλλάξει το όνομα του συνδυασμού σε ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ τις ημέρες του Συνεδρίου και να επανέλθει σαν ΔΑΚΕ αμέσως μετά, δείχνει την απεγνωσμένη προσπάθεια να κρύψει από τους εργαζόμενους τις μεγάλες ευθύνες που έχει για τη συναίνεση που έδειξε στην ολέθρια γραμμή που από κοινού χάραξε με την ΠΑΣΚΕ.
Και οι δυο αυτές παρατάξεις συμφώνησαν στην συγκρότηση μονοπαραταξιακού  προεδρείου χωρίς τη ΔΑΣ, αποκλείοντας την δεύτερη σε δύναμη παράταξη από το προεδρείο, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα στη γραμμή στήριξης των μονοπωλίων, στον αφοπλισμό του κινήματος, με νέα εμπόδια στην οργάνωση του κλάδου.

Η ΔΑΣ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, θα δώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα στους χώρους δουλειάς, για να οργανωθεί η αντίσταση από τα κάτω, παρακάμπτοντας τις ηγεσίες που σε συνεργασία με τη μεγαλοεργοδοσία έχουν σαν στόχο να ολοκληρώσουν το έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης. 
Τις μάχες που έρχονται, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία, θα τις δώσουμε αλληλέγγυα, με ταξική ενότητα. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα που θα έχει σαν μέτωπα πάλης την υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ σαν βάση διαπραγμάτευσης σε εθνικό και κλαδικό επίπεδο, την υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων με μισθούς και όρους των σύγχρονων αναγκών μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να συμμετέχουν μαζικά, αποφασιστικά στη Γενική Απεργία στις 20 του Φλεβάρη. Απεργία που πρέπει να προετοιμαστεί καλά, να παρθούν αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, να αποτελέσει σταθμό σημαντικό για την παραπέρα εξέλιξη του αγώνα μας.
Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν όπως και προηγούμενα. Θέλουν να διατηρούν τη μοιρολατρία για να την μετατρέπουν σε υποταγή στην κυρίαρχη πολιτική και τους εκφραστές της. Θα αποφύγουν οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία για να συντηρούν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, σπέρνοντας απογοήτευση και θερίζοντας νέα συναίνεση στη νέα θύελλα που έρχεται.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, σε όλη τη χώρα, να συμμετέχουν μαζικά με πρωτοβουλίες σε κάθε περιοχή σε πολύμορφες κινητοποιήσεις στις 18 Φλεβάρη 2013 ενάντια στο νόμο που καταργεί στην ουσία το επίδομα ανεργίας των εποχικών εργαζομένων του κλάδου, αφού ο ΟΑΕΔ θα επιδοτεί μόνο 400 μέρες για κάθε τέσσερα χρόνια.
Να μην μείνει ούτε ένας νομός, ούτε μια πόλη που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου ενάντια στο έγκλημα κατά της ζωής των οικογενειών μας. Ο χρόνος ανεργίας των εποχικών συναδέλφων δεν είναι επιλογή τους. Είναι επιλογή του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου για να κερδοφορεί με το μικρότερο δυνατό κόστος. Το πενιχρό επίδομα ανεργίας που παίρναμε ως σήμερα, δεν μας το χάριζε κανείς. Είναι χρήματα των εργαζομένων που σήμερα προορίζονται εξ’ ολοκλήρου για επιδοτήσεις των εργοδοτών.
  
Σήμερα περισσότερο από ποτέ η εργατική τάξη χρειάζεται κίνημα αποφασισμένο για σκληρούς αγώνες με την εξουσία των μονοπωλίων.
·         Αυτό προϋποθέτει σωματεία που θα λειτουργούν συλλογικά σε γραμμή ρήξης και ανατροπής με το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, τα πολιτικά και συνδικαλιστικά του στηρίγματα. Θέλει ηγεσίες που θα μπαίνουν μπροστά για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, που δε θα αποτελούν τους νεροκουβαλητές του συστήματος, υπερασπίζοντας τα κόμματα και την εναλλαγή τους στην κυβέρνηση για να σωθεί ο καπιταλισμός.
·         Θέλει σταθερό και αποφασιστικό μέτωπο ενάντια στον αυταρχισμό του κράτους, στους μηχανισμούς καταστολής και στη βιομηχανία διώξεων πρωτοπόρων συνδικαλιστών.
·         Χρειάζεται να δυναμώνει η αλληλεγγύη στον άνεργο αλλά και στον εργαζόμενο που υποφέρει από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Να μην μείνει κανείς μόνος απέναντι στη φοροληστεία που είναι σε εξέλιξη. Τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές να παίρνουν μέτρα υπεράσπισης των αδυνάτων.
·         Απαιτείται αταλάντευτη προσπάθεια για ενίσχυση της συμμαχίας μας με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους νέους, με στόχο τον κοινό αγώνα απέναντι στον κοινό εχθρό που δεν είναι άλλος από τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/